Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca proposa destinar 300.000 euros del pressupost de Marivent a contractar personal d’atenció a la diversitat a Infantil

Més per Menorca ha presentat una esmena al Pressupostos Generals de la CAIB per a 2021 perquè 300.000 euros del fons previstos per a Marivent se destinin a reforçar les ajudes als centres de 1r cicle d'Educació Infantil per a la contractació de personal d'atenció a la diversitat.

«No té cap sentit que una única comunitat autònoma, la nostra, hagi d’assumir les despeses de les vacances de la família reial; un càrrec que hauria d’anar a compte de tot l’Estat», ha indicat el diputat Josep Castells qui ha afegit que les Illes Balears–infrafinançades i, ara, amb els problemes afegit de la crisi de la Covid-19– han de destinar els doblers a la gent».

Actualment, Marivent costa als illencs prop d’un milió d’euros cada any. D’aquesta quantitat, 300.000 euros corresponen a les partides de ‘Neteja i endreçament’ (197.842 euros) i ‘Seguretat’ (103.383 euros), els dos conceptes que Més per Menorca vol eliminar dels Pressuposts de la Comunitat Autònoma per a invertir aquesta mateixa quantitat en la contractació de professors i altres especialistes en atenció a la diversitat al 1r cicle d’Educació Infantil, on els alumnes amb necessitats específiques especials han estat els més perjudicats pel 'curs Covid-19'.

Més per Menorca recorda que l’etapa 0-3 anys, actualment en vies de desplegament, té moltes mancances. Una d’elles és la necessitat de contractar auxiliars tècnics educatius (ATE’s) per donar suport als mestres que, ara per ara, no tenen cap ajuda per atendre els fillets que necessiten acompanyament durant tota la jornada i que no poden estar per ells perquè això implicaria deixar d’atendre el grup.

És per aquest motiu que –i a instàncies de l’Assemblea 0-3– els menorquinistes han pressupostat en 300.000 euros aquesta esmena, una quantitat que reconeixen que és «el mínim que s’hi hauria de dedicar, ja que serviria per atendre només entre 15-20 infants a totes les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.