Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal censura el «rebuig flagrant» per part del PSOE i Podemos a les esmenes dels PGE

El senador Vicenç Vidal ha censurat aquest dijous el «rebuig flagrant» per part del PSOE i Unidas Podemos a les esmenes sobre les Illes Balears als Pressupostos Generals de l'Estat presentades per MÉS per Mallorca a través dels seus socis al Congrés, Esquerra i Compromís.

Vidal ha assegurat sentir-se «estafat» per un govern estatal que «en el marc d'uns pressuposts socialment avançats ha deixat perdre l'oportunitat d'incloure necessitats de la ciutadania illenca com el tren de Llevant, la millora del REIB o la necessària millora en infraestructures hídriques».

Pel senador ecosobiranista «els vuit diputats balears al Congrés se'n riuen a la cara dels eivissencs, formenterencs, menorquins i mallorquins» i ha afegit que «el PSOE i Podemos hauran d'explicar a la ciutadania progressista per què territoris com les Illes Canàries, Cantàbria o Aragó surten reforçats i les Illes Balears no».

Tanmateix Vidal ha volgut agrair a Compromís i a ERC haver fet de «veu illenca» per presentar les esmenes, així com als partits que hi han donat suport amb el seu vot com BNG, EH Bildu, CUP o Más País. «Que partits del País Basc o Galícia facin més per les Illes Balears que el PSIB, Podem el PP diu molt del nivell de les opcions estatals».

El senador autonòmic ha refermat «la convicció que cal seguir-ho intentant» i que aquest divendres anunciarà la bateria d'esmenes de les Illes que presentarà al Senat aquesta setmana vinent on els Pressupostos Generals de l'Estat passen a debatre's ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.