Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzacions comunistes proposen a Cort celebrar un acte commemoratiu de les 'Roges del Molinar'

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), el Col·lectiu Aurora Picornell i el Partit Comunista de les Illes Balears (PCIB), han enregistrat dues peticions de reunió, una a l'ajuntament de Palma i l'altre al Govern de les Illes Balears.
L'objectiu d'aquestes instàncies són sol·licitar «formalment per registres» dues reunions, una amb el regidor de Cultura Llorenç Carrió i una altre a la secretaria autonòmica de memòria democràtica i bon govern del Govern de les Illes Balears, per a celebrar un acte commemoratiu a les 5 roges del molinar de Palma.
Les tres organitzacions reclamen recordar les figures de les militants comunistes conegudes com les 'Roges del Molinar', que eren, d'Aurora Picornell, Catalina Flaquer i Pascual, les seves dues filles Antonia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer així com a Belarmina González Rodríguez. La proposta de data seria el dia de l'afusellament de la més il·lustre de les cinc, el 5 de gener dia de l'afusellament d'Aurora Picornell en mans del feixisme.
En paraules del coordinador general d'Esquerra Unida de les Illes Balears, Juanjo Martínez, «No podem deixar de recordar a totes les persones que varen lluitar contra el feixisme, per la democràcia i pels avenços socials que el règim constitucional republicà ens va dur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.