Setmanari d'informació local - 138 anys

Es prohibeix consumir a l'interior de bars i restaurants a Lloseta, Muro i Sóller, on es faran cribratges massius

El Govern ha decidit aquest dimecres restringir la circulació de persones en horari nocturn, entre les 22 i les 6 hores, a tota l’illa de Mallorca, dins de les mesures que es poden adoptar en l’actual nivell de protecció 3 i atesa l’evolució negativa d’alguns indicadors epidemiològics i sanitaris de risc de propagació de la Covid-19. Així mateix, s’ha acordat prohibir l’activitat als interiors dels bars, restaurants i establiments de joc i apostes dels municipis de Lloseta, Muro i Sóller. Aquestes mesures es publiquen aquest dijous, 10 de desembre, i quedaran en vigor fins a les 22.00 hores del 21 de desembre.

Així ho ha explicat en roda de premsa la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha assegurat que «la situació a les Illes Balears no és bona» i que «empitjora a l’illa de Mallorca». A través d’un decret de presidència, s’han decidit implementar aquestes mesures, ja que s’ha detectat que «ajuden moltíssim a contenir l’avançament del virus». «Conscients que la malaltia segueix entre nosaltres i continua matant, hem de ser més rigorosos que mai en la protecció individual i col·lectiva», ha subratllat la presidenta.

«La nostra preocupació és evitar que la malaltia es propagui, que tenguem nous contagis greus i noves morts», ha apuntat Armengol. Per aquest motiu, també ha demanat responsabilitat ciutadana, així com ha agraït els «sacrificis» per frenar el virus: «No es tracta de pensar en festes, es tracta de pensar a frenar el virus. Tots junts, com a societat, ho podem aconseguir».

Un dels motius que justifiquen aquest enduriment de les mesures, previstes dins el marc del nivell 3 de protecció, és la incidència acumulada a 14 dies, la qual actualment és de 260 casos per cada 100.000 habitants, i la taxa de positivitat, que arriba al 6,37 %. A més s’ha tengut en compte la necessitat de garantir la traçabilitat dels casos i la capacitat assistencial del sistema sanitari.

A més d’avançar el toc de queda a les 22.00 hores a tot Mallorca, s’ha decidit adoptar mesures addicionals a Lloseta, Muro i Sóller, on els casos també s’han multiplicat els darrers dies.

Lloseta manté una incidència acumulada a 14 dies elevada des de fa dues setmanes i presenta una tendència ascendent. La IA14 és de 651,3 per 100.000 habitants i la taxa de positivitat és de 12,88 %.

Sóller fa tres setmanes que presenta una tendència d’augment de la IA14, que se situa en 474 per 100.000 habitants, i la taxa de positivitat és d’11,79 %.

En el cas de Muro, els contagis s’han multiplicat per quatre en una setmana. Actualment la IA14 és de 268,2 per 100.000 habitants i la taxa de positivitat és de 5,29 %.

Per això s’ha considerat adequat tancar els espais interiors dels establiments que exerceixen l’activitat de restauració i els establiments de jocs i apostes. Això es farà mitjançant una resolució de la consellera de Salut i Consum.

Cribratge poblacional

Les autoritats sanitàries es coordinaran ara amb els ajuntaments afectats per a posar en marxa els corresponents cribratges amb tests d’antígens, els quals estan indicats quan la incidència de Covid-19 a un territori acotat és elevada, com en el cas d’aquests tres municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.