Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació obre una convocatòria d'ajuts per a la creació de places de 0-3 anys

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha obert la convocatòria d'ajuts per a la creació i consolidació de places públiques primer cicle d'educació infantil 0-3 anys i la reconversió de 'guarderies' en 'escoletes', una iniciativa que suposa una inversió de vuit milions d'euros fins a 2024.

Segons ha informat aquest dijous la Conselleria, ja s'ha publicat la primera convocatòria d'ajudes per a la creació de places públiques de guarderia, amb 9.000 euros per plaça, dirigida a ajuntaments i Consells Insulars.

Atès que l'estimació del cost de construcció d'una plaça de guarderia està entorn de 12.000 euros, aquesta inversió per plaça de 9.000 euros suposarà que l'ajuda cobreix un 75 per cent del cost.

Les places convocades en 2020 hauran d'estar en funcionament en 2024. La previsió és de construir al voltant de 700 places públiques: unes 500 places a Mallorca (d'elles, més de 200 per a Palma) i la resta repartides entre Eivissa, Formentera i Menorca.

D'altra banda, una altra línia d'actuació que també s'acaba d'obrir és la convocatòria d'ajudes per a centres que atenen regularment nens de 0-3 anys i que, avui dia no tenen autorització educativa, la qual cosa es coneix com a 'guarderies'. Les ajudes van destinades a adequar les seves instal·lacions i obtenir l'autorització de centres educatius de 1r cicle d'educació infantil.

En el marc de la inversió prevista de 8 milions d'euros, la quantia que es destina a aquestes ajudes, és de dos milions. L'ajuda serà pel cost efectiu de les obres fins a 4.000 euros per places, de manera que, un centre d'unes 30 places pot arribar a obtenir 120.000 euros per a fer obres d'adequació en els seus espais.

Els interessats poden sol·licitar les ajudes fins al pròxim 9 de març de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.