Setmanari d'informació local - 138 anys

El Festival de Jazz de Palma se celebrarà el febrer amb Perico Sambeat, Muriel Grossmann i Abe Rábade

El Festival de Jazz de Palma 2021 se celebrarà entre el 5 i el 14 de febrer amb les actuacions d'artistes com Perico Sambeat, Muriel Grossmann i Abe Rábade, entre altres.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha informat aquest dijous de la presentació del Festival a càrrec del tinent d'alcalde de l'àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miguel Ángel Contreras, i l'assessor artístic del Festival, Ferran Pereyra.

A més, l'acte de presentació ha comptat amb l'assistència d'alguns dels representants dels espais culturals implicats en el festival. Així, s'han destapat els noms que formaran part de la programació principal del Festival Jazz Palma 2021.

Segons Noguera, amb aquesta segona edició es consolida el Festival Jazz Palma, «adaptada a les normatives sanitàries actuals i amb la implicació per segon any consecutiu dels principals espais culturals de la ciutat». «Donam suport a la música mantenint les programacions culturals més importants i dinamitzant econòmicament tant els creadors com les sales de música», ha conclòs el regidor.

La inauguració serà el 5 de febrer en el Teatre Principal de Palma, «on l'internacionalment reconegut saxofonista Perico Sambeat dirigirà una poderosa unió d'importants músics de jazz per a interpretar els temes del seu reeixit disc 'Perico Sambeat Plays Zappa'», ha explicat l'assessor artístic del Festival, Ferran Pereyra.

El Trui Teatre acollirà el 6 de febrer a Mihalis Kalkan Group, amb el contrabaixista Mihalis Kalkan qui, segons Pereyra, «destaca per ser un dels més atrevits de la nova generació de músics de jazz grecs».

El 7 de febrer, Elisabet Raspall i Belen Cabanes actuaran en el Teatre Municipal Xesc Forteza, on combinaran la música original de la pianista i compositora amb la dansa i les castanyoles de la ballarina que s'expressa tant amb el flamenc com amb altres estils.

El Teatre Irineu Segarra acollirà el 8 de febrer el concert de Pedro Arguimbau Trio, format per Pere Arguimbau a la guitarra, Lluís Enero al contrabaix i Guillem Pons a la bateria i on presentaran un repertori de composicions originals que recorda els aires del jazz dels anys cinquanta i seixanta.

A més, el 9 de febrer el Teatre Principal acollirà a la sala petita un concert de Highlands Project, una de les formacions de jazz amb més projecció de Balears.

El Teatre Xesc Forteza comptarà el 10 amb la saxofonista, compositora i líder de la banda de jazz Muriel Grossmann, qui, segons Pereyra, «és la responsable d'alguns dels àlbums de jazz musicalment més evocadors i emocionalment ressonants de les últimes dues dècades».

L'11 serà el torn de Xavi Torres, qui actuarà amb Joris Roelofs i Joan Terol. A continuació, el Teatre de la Mar, el 12 de febrer, acollirà a Pep Garau Sextet, amb un repertori compost per temes propis del trompetista així com d'alguns arranjaments de Toni Vaquer, Miguel Ángel Rigo i Antoni Rodríguez.

Així mateix, el 13, Javier Vercher presentarà en el Centre Musical És *Gremi '*Agricultural *Wisdom', un projecte musical en el qual aquest saxofonista i compositor de carrera internacional ha comptat amb un sextet format per alguns dels millors músics residents a València.

La clausura del Festival Jazz Palma 2021 serà en el Xesc Forteza amb Abe Rábade Trio, qui arriba a Palma per a presentar el seu disc 'Sorte'. Acompanyat per la seva secció rítmica habitual, Pablo Martín en el contrabaix i Bruno Pedroso a la bateria.

Cort ha destacat que el Festival comptarà amb altres activitats complementàries com pugui ser el cicle de 'Dones & Jazz', que tindrà lloc en el Casal Balaguer els dies 9, 10 i 11 de febrer amb Anna Szostack, Anna Ferrer o Sheela Gathright.

Segons el coordinador general de Cultura, Miguel Ángel Contreras, Cort ha apostat «per fer una programació amb els millors referents del panorama jazzístic estatal però secundant alhora el talent de les Illes Balears».

Les entrades del festival oscil·laran entre els 12 i els 15 euros i es faran abonaments per a diferents concerts. La programació al detall, la informació de les activitats complementàries i la venda d'entrades es presentarà pròximament i es publicarà en la web de www.palmacultura.cat i en l'aplicació de PalmaCultura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.