Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

MÉS impulsa un partit d'àmbit estatal amb totes les forces d'esquerres i sobiranistes

Antoni Noguera, dirigent de MÉS per Mallorca.

MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS per Mallorca, celebrat aquest divendres de manera temàtica, ha acordat (sense cap vot en contra) iniciar les «negociacions i tràmits legals» per constituir un partit d'àmbit estatal amb vocació confederal i europeista.

La creació d'aquest nou subjecte polític, se circumscriurà únicament per poder concórrer a les eleccions fóra de l'àmbit territorial on MÉS té implantació. De fet, la marca supraterritorial no minvarà ni presencia ni sobirania en el cas d'eleccions locals o autonòmiques. Amb tot, en l'àmbit europeu, MÉS continuarà «donant suport i treballant» amb el grup parlamentari Verds-ALE i contribuirà al fet que sigui més present i ampliï la seva composició.

La proposta ratificada va encaminada a «generar un subjecte polític confederal, sobiranista, d'esquerres i republicà, amb marca pròpia, amb lideratges propis, amb un marc competencial propi i amb personalitat política». D'acord amb la resolució aprovada, «la identitat pròpia de la marca confederal, potser contribuirà a superar les reticències de coincidir diversos partits, amb trajectòries i personalitats lògicament diverses, en una simple suma de sigles».

De moment, MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del 'Fòrum Sobiranista' que des de la seva creació el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís. Ara, es tractaria de consolidar un únic espai polític de tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu. «MÉS ha de passar de tenir una posició d'espectador a un pro activa», han destacat des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.