Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS impulsa un partit d'àmbit estatal amb totes les forces d'esquerres i sobiranistes

Antoni Noguera, dirigent de MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS per Mallorca, celebrat aquest divendres de manera temàtica, ha acordat (sense cap vot en contra) iniciar les «negociacions i tràmits legals» per constituir un partit d'àmbit estatal amb vocació confederal i europeista.

La creació d'aquest nou subjecte polític, se circumscriurà únicament per poder concórrer a les eleccions fóra de l'àmbit territorial on MÉS té implantació. De fet, la marca supraterritorial no minvarà ni presencia ni sobirania en el cas d'eleccions locals o autonòmiques. Amb tot, en l'àmbit europeu, MÉS continuarà «donant suport i treballant» amb el grup parlamentari Verds-ALE i contribuirà al fet que sigui més present i ampliï la seva composició.

La proposta ratificada va encaminada a «generar un subjecte polític confederal, sobiranista, d'esquerres i republicà, amb marca pròpia, amb lideratges propis, amb un marc competencial propi i amb personalitat política». D'acord amb la resolució aprovada, «la identitat pròpia de la marca confederal, potser contribuirà a superar les reticències de coincidir diversos partits, amb trajectòries i personalitats lògicament diverses, en una simple suma de sigles».

De moment, MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del 'Fòrum Sobiranista' que des de la seva creació el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís. Ara, es tractaria de consolidar un únic espai polític de tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu. «MÉS ha de passar de tenir una posició d'espectador a un pro activa», han destacat des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.