Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama al Parlament que «rebutgi qualsevol harmonització fiscal» impulsada per l'Estat

El Pi ha reclamat impulsar un nou sistema de finançament de les comunitats autònomes. | dBalears/Arxiu

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha reclamat impulsar «un nou sistema de finançament de les comunitats autònomes» que suposi un augment de la seva autonomia i un increment de la seva capacitat normativa fiscal. La formació ha presentat una iniciativa parlamentària on també rebutja «qualsevol modificació que minvi l'autonomia financera» i en concret l'harmonització impulsada per l'Estat.

El diputat de la formació, Josep Melià, ha deixat clar que «el Parlament de les Illes Balears hauria d'adoptar una postura clara i defensar un increment, o com a mínim, el manteniment de les actuals capacitats de decisió autonòmica sobre els imposts cedits». Melià ha puntualitzat que «s'hauria d'impugnar davant el Tribunal Constitucional o els tribunals ordinaris qualsevol pèrdua d'autonomia financera de les Balears que es pogués aprovar pel govern espanyol».

En aquest sentit, el diputat d'El Pi ha comentat que «la corresponsabilitat fiscal passa perquè les comunitats autònomes tinguin un paper i un marge ample de decisió. No és acceptable que quan una política fiscal d'una autonomia no agrada al govern de l'Estat això dugui a pervertir el sistema i introduir una harmonització que és incongruent amb el model d'estat autonòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.