Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort adopta més mesures per adaptar-se al toc de queda i apagarà l'enllumenat de Nadal de les zones més concorregudes

Imatge de l'arbre de Nadal situat al Parc de la Mar de Palma. | Ajuntament de Palma

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte que ha establert noves mesures en aplicació del Decret 20/2020, de 9 de desembre, pel qual s'adopten mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública per a la contenció de la Covid-19 a Mallorca, i que estableix que el toc de queda s'avança a les 22 hores.

Així, s'ha adoptat una nova mesura; el tancament de l'enllumenat de Nadal a les 22 hores a partir d'aquest dissabte en el tram que comprèn els carrers Born, Unió, La Rambla, Jaume III, plaça Major i Santa Eulàlia. També s'apagarà l'arbre de Nadal del parc de la Mar. En aquests punts, on es concentra bona part de l'activitat comercial i restauradora de Ciutat, l'enllumenat es tancarà en el moment en què comença el toc de queda. A la resta de Palma l'enllumenat seguirà encès, de moment, fins a les 00.00 hores.

Cal recordar que dijous passat s'establiren les següents mesures:

- Les patrulles de la Policia Local que es troben als punts més cèntrics de Ciutat fent tasques de vigilància seran itinerants per evitar que es produeixin aglomeracions.

- S'avança l'horari de tancament de les instal·lacions esportives de l'IME, que tancaran a les 21.30 hores.

-L'Ajuntament manté les activitats pròpies, que es desenvolupen en espais segurs i seguint sempre les mesures sanitàries vigents.

No es permet l'accés a l'interior de l'arbre de Nadal situat al parc de la Mar. A més, s'ha reforçat la senyalització a la zona amb les normes sanitàries que s'han de seguir, també als exteriors: manteniment de la distància de seguretat, ús obligatori de màscara i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic.

Segons Cort, cal recordar que les recomanacions marquen que s'han de prioritzar els espais exteriors, on també s'han de seguir les recomanacions sanitàries: evitar les aglomeracions, mantenir la distància i minimitzar la mobilitat. Les noves mesures tenen com a objectiu reduir la incidència de la Covid-19, a la vegada que acompanyen el nou decret del Govern. Es vol evitar el risc de col·lapse dels hospitals i protegir la salut de les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.