Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Cort adopta més mesures per adaptar-se al toc de queda i apagarà l'enllumenat de Nadal de les zones més concorregudes

Imatge de l'arbre de Nadal situat al Parc de la Mar de Palma.

Ajuntament de Palma

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte que ha establert noves mesures en aplicació del Decret 20/2020, de 9 de desembre, pel qual s'adopten mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública per a la contenció de la Covid-19 a Mallorca, i que estableix que el toc de queda s'avança a les 22 hores.

Així, s'ha adoptat una nova mesura; el tancament de l'enllumenat de Nadal a les 22 hores a partir d'aquest dissabte en el tram que comprèn els carrers Born, Unió, La Rambla, Jaume III, plaça Major i Santa Eulàlia. També s'apagarà l'arbre de Nadal del parc de la Mar. En aquests punts, on es concentra bona part de l'activitat comercial i restauradora de Ciutat, l'enllumenat es tancarà en el moment en què comença el toc de queda. A la resta de Palma l'enllumenat seguirà encès, de moment, fins a les 00.00 hores.

Cal recordar que dijous passat s'establiren les següents mesures:

- Les patrulles de la Policia Local que es troben als punts més cèntrics de Ciutat fent tasques de vigilància seran itinerants per evitar que es produeixin aglomeracions.

- S'avança l'horari de tancament de les instal·lacions esportives de l'IME, que tancaran a les 21.30 hores.

-L'Ajuntament manté les activitats pròpies, que es desenvolupen en espais segurs i seguint sempre les mesures sanitàries vigents.

No es permet l'accés a l'interior de l'arbre de Nadal situat al parc de la Mar. A més, s'ha reforçat la senyalització a la zona amb les normes sanitàries que s'han de seguir, també als exteriors: manteniment de la distància de seguretat, ús obligatori de màscara i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic.

Segons Cort, cal recordar que les recomanacions marquen que s'han de prioritzar els espais exteriors, on també s'han de seguir les recomanacions sanitàries: evitar les aglomeracions, mantenir la distància i minimitzar la mobilitat. Les noves mesures tenen com a objectiu reduir la incidència de la Covid-19, a la vegada que acompanyen el nou decret del Govern. Es vol evitar el risc de col·lapse dels hospitals i protegir la salut de les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.