Setmanari d'informació local - 138 anys

Imposen una multa de 200.000 euros a un bar de Palma que ha incomplit nombroses vegades la normativa contra la Covid-19

La Policia Local de Palma ha precintat l'establiment que romandrà tancat durant dos mesos. | dBalears/Arxiu

Un bar de Palma ha estat sancionat amb una multa de 200.000 euros per presumptament haver incomplit la Llei d'Activitats, després de ja haver estat clausurat durant un mes el passat octubre.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dissabte, el bar de Palma situat al carrer Patronat Obrer ha estat sancionat amb una multa de 201.301,50 euros i amb una nova ordre de clausura temporal total de dos mesos, que es farà efectiva aquesta mateixa jornada. El local ha estat precintat aquest dissabte.

En el mes d'octubre passat, ja es va decretar el tancament cautelar d'aquest establiment durant un període d'un mes. Amb aquest nou decret, que ha imposat una multa de més de 200.000 euros, a l'establiment se li ha imputat una sanció molt greu, dos greus i dos lleus de la Llei d'Activitats de 7/2013 de 26 de novembre.

En concret, els motius pels quals se li ha imposat la sanció ha estat per negar l'accés al local dels agents de l'autoritat o al personal d'inspecció; així com per impedir o obstaculitzar la inspecció; i la negativa a col·laborar.

Un altre motiu que ha duit a sancionar aquest bar han estat, ha explicat el Consistori, l'incompliment de les condicions que estableixen autoritzacions administratives que legitimen instal·lar, iniciar o exercir l'activitat.

També s'han interposat sancions per incompliment de les mesures sanitàries vigents de la Covid-19. En aquestes, s'ha comptat amb la col·laboració de Policia Nacional espanyola i el Cos d'Inspectors del Govern.

El Consistori ha recordat que al bar, des de principis d'enguany, se li han aixecat més de mig centenar d'actes per part de la Policia Local de Palma, després d'haver estat objecte de diferents denúncies per les molèsties generades als veïns de la zona.

Per això, ha volgut reivindicar les actuacions realitzades en aquest establiment per part de la Policia Local (Patrulla Verda), en col·laboració amb la Policia Nacional espanyola i el Cos d'Inspectors del Govern, en coordinació amb el Departament d'Activitats i Seguretat d'Establiments (DASE) de l'Ajuntament de Palma, que ara han fet possible aquesta resolució.

Des de l'àrea de Seguretat Ciutadana de Cort s'ha posat l'accent, a més, que aquesta és una línia de treball oberta que continuarà activa, vetllant pel compliment de la normativa, segons avancin els tràmits administratius i judicials, amb la resta d'aquells expedients actius en altres locals que també generen molèsties als veïns de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.