Setmanari d'informació local - 138 anys

El toc de queda a les 22 h també s'aplicarà els dies festius de Nadal i l'hostaleria haurà de tancar a les 18 h els caps de setmana

El toc de queda a Mallorca començarà a les 22.00 hores fins al pròxim 28 de desembre, sense retardar-lo excepcionalment els dies de Nadal, i l'hostaleria haurà de tancar a les 18.00 hores en cap de setmana.

Així ho ha acordat aquest dilluns el Consell de Govern, que ha aprovat que Mallorca passi al nivell 4 d'alerta sanitària pel Covid-19 -el nivell de risc màxim-, mentre que Menorca passa del nivell 2 al 3.

Les fonts consultades han explicat que el tancament de l'hostaleria a les 18.00 hores en cap de setmana s'imposa per a evitar les festes de l'horabaixa. A més, només podran atendre clients a les terrasses, amb un 75 per cent d'aforament, mentre que es tanquen les taules a l'interior.

Això suposa una excepció respecte a les mesures originalment previstes en el sistema d'alertes, on es preveia un 50 per cent d'aforament en el nivell 4. Un altre canvi respecte al nivell 4 original és que es permetran les reunions socials de fins a sis persones en interior, i que es podrà fumar al carrer -però no a les terrasses-.

D'altra banda, les mateixes fonts han indicat a Europa Press que s'ha decidit permetre el lliurament de menjar a domicili fins a la mitjanit, una mesura que pretén alleujar la baixada d'activitat de l'hostaleria.

Igualment, es reforçaran les mesures en grans superfícies, per a les quals l'aforament baixa al 30 per cent, i serà obligatori dur a terme un control d'accessos. Per als petits comerços l'aforament serà del 50 per cent.

D'altra banda, Formentera continuarà en el nivell 1 i Eivissa en el nivell 2.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.