Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem registra una PNL en el Parlament per a regular l'accés a l'habitatge

Unides Podem ha registrat aquest dimarts en el Parlament una Proposició No de Llei (PNL) amb l'objectiu d'assegurar que la pròxima llei espanyola d'habitatge, en el marc de les competències de les comunitats autònomes i municipis, blindi la funció social de l'habitatge i reafirmi el compliment efectiu i el respecte del dret a un habitatge digne i adequat recollit en l'article 47 de la Constitució Espanyola.

El diputat de la formació Pablo Jiménez, qui ha presentat aquesta proposta, ha assenyalat que "es precisen a Espanya reformes estructurals en matèria de regulació de l'accés a l'habitatge, encaminades a considerar-la com un bé de primera necessitat abans que una inversió".

La formació demana a més que s'inclogui l'accés als subministraments bàsics i que s'adoptin mecanismes que garanteixin el compliment de les obligacions internacionals en matèria de dret a l'habitatge.

Cal assenyalar que la diputada i portaveu adjunta d'Unides Podem en el *Parlament, Esperança Sans, ja va anunciar aquest dilluns que el seu grup presentaria aquesta iniciativa perquè es reguli el mercat de l'habitatge a Espanya.

En una roda de premsa en la Cambra balear, Sans va lamentar que "des del Govern de l'Estat s'ha retardat la paralització dels desnonaments". "Sembla que per a unes forces polítiques la prioritat és protegir a les grans forquilles", va criticar.

En aquest sentit, Sans va asseverar que Unides Podem amb aquesta iniciativa vol que el *Parlament, amb el suport de totes les forces progressistes, doni el mandat a l'Executiu de "legislar per a regular el mercat del lloguer d'habitatges, impedint preus abusius en els contractes".

La portaveu va censurar que a Balears el problema d'accés a l'habitatge està des de fa molts anys i que és la segona comunitat amb més desnonaments per 1.000 habitants, degut en part "a la falta d'inversió en habitatge publica". "És conegut per tot el món que el nostre partit està pressionant moltíssim des de dins del Govern perquè es paralitzin els desnonaments al nostre país", va indicar.

A més, va explicar que "s'ha de garantir un lloguer estable, segur i assequible, augmentant el parc públic d'habitatge i amb mecanismes per a la cessió obligatòria i temporal d'habitatge buit en mans de grans forquilles a les administracions públiques competents".

"No sé com es pretén combatre el problema d'accés a l'habitatge a Espanya i a Balears si ni fem que les grans forquilles posin a disposició les seves grans bosses d'habitatge buit a la disposició de la ciutadania, ni es construeix tot l'habitatge social que ens fa falta", va concloure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.