Setmanari d'informació local - 138 anys

L'escriptor Sebastià Alzamora serà el pregoner de la Festa de l'Estendard

45699

L'escriptor Sebastià Alzamora serà el pregoner de la Festa de l'Estendard 2020. L'Àrea de Cultura i Benestar Social ha triat Alzamora per la seva «qualitat literària i personal» i per «ser una figura cabdal de la literatura catalana contemporània».

El pregó de l'escriptor parteix de la seva experiència personal amb la ciutat de Palma, des dels records d'infantesa, i ressegueix les diferents fesomies que conformen la ciutat, entre les quals també hi ha les persones marginades: tota aquella gent que, diu, ja ho passava malament abans de la crisi sanitària i social i de la qual ara ha empitjorat la situació.

«He intentat cercar diferents fesomies que té per a jo la ciutat i també per a la societat, per a la col·lectivitat d'una ciutat que també és una part destacada de la meva pàtria», ha explicat Alzamora. En un relat sentit en què reivindica les segones oportunitats, la justícia, la igualtat i la cohesió social, Alzamora fa una ferma defensa de la cultura com a eina per a aconseguir aquests objectius. Tampoc no hi falten les referències literàries, com ara a Miquel dels Sants Oliver, Gabriel Alomar, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Aina Moll.

Enguany, a causa de l'actual situació provocada per la Covid-19, el pregó no es farà obert al públic i es retransmetrà per streaming a través del canal de YouTube de l'Ajuntament.

Sebastià Almazora és escriptor i s'ha erigit com una de les veus literàries més sòlides del panorama literari català: innovadora i deutora dels clàssics. Es va donar a conèixer amb els llibres de poesia Rafel (1994, Premi Salvador Espriu) i Apoteosi del cercle (1997), faceta que va seguir cultivant amb Mula morta (2001) i El benestar (2003, Premi Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona). Va debutar com a novel·lista amb L'extinció (1999, Premi Documenta). El 2005 amb La pell i la princesa va aconseguir un gran èxit de crítica i públic, i va ser guardonat amb el Premi Josep Pla. Reis del món és la seva darrera novel·la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.