Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca suma dues estrelles Michelin amb els restaurants DINS Santi Taura i Béns d'Avall

DINS Santi Taura

Els protagonistes mallorquins d'enguany de la Gala de la Guia Michelin han estat els restaurants DINS de Santi Taura i Béns d'Avall de Benet i Jaume Vicens, els quals han estat guardonats amb la seva primera estrella Michelin.

«Aquest reconeixement és històric per a la nostra gastronomia balear, ja que a DINS només cuinam història... Receptes, ingredients de temporada, costums o records que estan documentats a llibres, receptaris, manuscrits o a la memòria de totes les persones i cultures que en qualque moment han passat per aquestes illes Balears. Mai el nostre receptari havia tengut aquest reconeixement i això m'emociona molt», ha destacat Santi Taura en conèixer el premi.

Ben diferent ha rebut aquest reconeixement l'altre guardonat, el Béns d'Avall, ja que fa pocs dies va anunciar que tancava fins a la pròxima temporada. «L'ordre del Govern balear de tancar Sóller acaba amb el nostre Nadal. Els pitjors presagis s'han complert i ens ordenen tancar els nostres negocis o no poder usar l'interior que és el mateix. Aquí s'acaba aquest 2020, ho hem intentar però no ha estat possible, així no es pot, hagués estat d'agrair una miqueta d'ajuda que mai ha arribat a un sector que ens hem exposat al màxim i al qui ningú ha fet aplaudiments», expressava aquest passat 9 de desembre a les xarxes socials.

Pel que fa al restaurant Zaranda, de Fernando Pérez Arellano, que tenia dues estrelles, les ha perdudes ja que va tancar aquest estiu.

La resta de guardonats en anteriors ocasions, han mantengut tots l’estrella: Adrián Quetglas, Andreu Genestra, Es Tragón, Maca de Castro, Marc Fosh, Es Fum, Es Racó d’es Teix i Voro.

A més, el Miceli, de Marga Coll, i Can Boqueta, de Kiko Martonell, han obtengut una distinció Bib Gourmand que reconeix els restaurants amb millor qualitat-preu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.