Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Obra Cultural Balear lliurarà els Premis 31D durant un programa de televisió

L'Obra Cultural Balear ha presentat aquest dimecres a Can Alcover els guardonats dels Premis 31 de Desembre 2020. El president de l'entitat Josep de Luis, ha explicat que enguany a causa de les circumstàncies actuals, no se celebrarà la gala anual i, en canvi, es lliuraran els premis en un programa de televisió de 55 minuts de durada. El programa s'emetrà el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, vespre a IB3 i el dia de Reis al Canal 33.

Guardons

Les persones i entitats premiades rebran una escultura (les quatre barres entrellaçades) dissenyada per l'artista Martínez Pavia i un diploma que és una litografia elaborada per l'artista Guillem Crespí Alemany.

Contingut del programa

El programa inclou el lliurament dels premis a les persones i entitats guardonades d'enguany.

I també:

  • Parlament del president de l'OCB

  • Homenatge a l'artista Pere Martínez Pavia, mort enguany

  • Homenatge a l'escriptor Rafel crespí, mort enguany

  • Celebració dels 25 anys de les Diades per la Llengua

  • Clip de la campanya 'Comença amb un Bon Dia'

  • Celebració dels 50 anys de la represa de l'Institut d'Estudis Eivissencs

  • Celebració dels30 anys de la Federació Llull

  • Manifest 'La Cultura imprescindible'

Història

El 1987, just quan l’Obra Cultural Balear complia el primer quart de segle d’existència, es varen instaurar els Premis 31 de Desembre, de caràcter anual. Aleshores no existien ni els premis i medalles que atorga el Govern de les Illes Balears, ni els que organitzen els consells. L’OCB, una vegada més, va marcar el camí i va fer possible allò que considerava necessari.

Els Premis 31 de Desembre són uns guardons d’acció cívica nascuts amb la voluntat d’esdevenir un reconeixement, però també un estímul, a les iniciatives individuals o col·lectives que tenen 'sentit de país'.

Des de 1987, l’OCB convoca anualment els Premis 31 de Desembre, adreçats a reconèixer i estimular les actuacions que afavoreixin l’ús normal del català en tots els àmbits de la vida social i pública, que promoguin la cultura i que també desvetllin i desenvolupin la consciència nacional pròpia de les Illes Balears. Així, aquests premis s’atorguen a persones o entitats en reconeixement a la seva tasca en defensa de la llengua i la cultura catalanes a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.