Setmanari d'informació local - 138 anys

Condemnat a 14 anys de presó un home per violar la seva fillastra i abusar d'ella de manera continuada a Mallorca

L'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat un home a 14 anys de presó per violar la seva fillastra i abusar sexualment d'ella de manera continuada des que aquesta tenia deu anys.

El Tribunal ha dictat sentència pel que fa al judici celebrat al novembre, en què l'acusat va negar els abusos i va qualificar la nina de «mentidera».

La Sala també ha imposat a l'home una ordre d'allunyament respecte a la seva fillastra i la mesura de llibertat vigilada durant 14 anys un cop surti de presó. Igualment, l'obliga a indemnitzar la seva fillastra amb 12.000 euros pels danys.

La sentència considera provat que l'acusat va aprofitar els moments en què es trobava tot sol amb la menor al domicili familiar per ensenyar vídeos de contingut pornogràfic, i que li va dir que volia que perdés la virginitat amb ell per a «gaudir» com en els vídeos.

També considera acreditat que «li agafava la mà perquè la menor li fes tocaments, entre d'altres pràctiques, i que en una ocasió la va penetrar amenaçant-la d'apallissar-la».

La menor va contar el que passava al seu institut i des del centre es varen posar en contacte amb els pares. El Tribunal considera que el centre no va actuar correctament en revelar a l'agressor les acusacions de la menor, ja que entén provat que, arran d'això, l'home va coaccionar la nina perquè es retractés.

Tenint la menor 15 anys va explicar el que passava a la cap d'estudis del seu nou institut, i la treballadora va donar avís als serveis socials. Es va declarar la menor en situació de desemparament.

La sentència remarca que tot i que l'home no era el seu pare biològic, l'acusat va conviure amb la menor des que aquesta tenia molt curta edat, i que era l'única figura paterna que havia conegut. El pare biològic es va presentar com a acusació particular, representat pel lletrat Mateo Cañellas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.