Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

L'Estat espanyol començarà a vacunar entre el 27 i el 29 de desembre

L'Estat espanyol començarà a vacunar amb la resta de països europeus dins de 10 dies, entre el 27 i el 29 de desembre, a través de 50 punts distribuïts per tot el país, que seguirà amb la corba de contagis a l'alça fins mediats o finals de gener, i l'evolució del qual depèn, i molt, de Nadal.

Les comunitats autònomes començaran a vacunar de manera simultània, amb un número de dosi que encara es desconeix, però que arribarà primer a residències, centres sociosanitaris o grans dependents, amb un repartiment equitatiu.

La vacuna a les Illes Balears

ja ha començat a preparar-se aquest dijous amb la compra de ultracongeladors que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 °C. En total són 15 ultracongeladors de dues grandàries: nou grans amb una capacitat de 828 litres i sis petits amb una capacitat de 578 litres.

Per a l'illa de Mallorca són 10, dues per a Menorca, dues per a Eivissa i un per a Formentera. La Conselleria de Salut ha instal·lat aquest dijous el primer d'aquests ultracongeladors a l'Hospital d'Inca.

Els ultracongeladors hauran d'estar instal·lats en els centres en espais amb una temperatura inferior a 20 °C.


COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris