Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 emet dissabte 'Overbooking' i 'Tot inclòs', dos documentals sobre el model turístic

Aquest dissabte, la televisió autonòmica de les Balears (IB3) emetrà els documentals 'Overbooking' i, tot seguit, 'Tot Inclòs'. Aquestes dues produccions centren la seva temàtica en la revisió crítica del model turístic, i en la necessitat d’implantar mesures de sostenibilitat.

'Overbooking', que s’emetrà a les 22 h, es va estrenar el 25 de gener del 2019, i va ser visionat per més de 5.000 persones. A causa de l’èxit, varen prorrogar la seva emissió a la Sala Augusta de cinema més de dues setmanes.

Aquest és un documental de la productora Mallorcadocs, que exposa com Mallorca, coneguda com 'L’illa de la calma' s’ha convertit en un espai tan col·lapsat. És sostenible aquest model turístic? Què podem fer per millorar-lo? Són algunes de les preguntes que pretén contestar aquest documental, dirigit per Álex Dioscórides, sobre el turisme de masses a Mallorca.

Al documental intervenen, exconsellers de Turisme, Biel Barceló, Celestino Alomar i Jaime Martínez; el degà de la Facultat de Turisme de la UIB, Bartolomé Deyá; el catedràtic d’Economia Aplicada, Antoni Riera; el sociòleg, Antoni Tarabini; el doctor en Geografia, Ivan Murray; l’expresidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Inmaculada de Benito; la portaveu del GOB, Margalida Ramis; el col·lectiu de cambreres de pis; el fundador de Terraferida, Jaume Adrover; i el president de l’Associació d’Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears, Joan Miralles.

També s’emetrà el documental 'Tot inclòs', dirigit per Pedro de Echave, un projecte que es va poder dur a terme a través de micromecenatge, aconseguint un finançament de més de 15.000 €. Va ser produït i dirigit pel col·lectiu Tot Inclòs l’any 2017, on es tracta l’inici del turisme de masses a Mallorca i Eivissa. Així, explica com a partir dels anys seixanta les dues illes varen optar pel turisme com a porta d’entrada a la modernitat i a la societat de consum. Així, visualitzen la situació amb una mirada crítica per a saber fins a quin punt el turisme és beneficiós i parlen sobre els danys i conseqüències del turisme a les nostres illes.

Els dos documentals s’emetran a IB3 Televisió la nit de dissabte i també es podran seguir en línia des de la pàgina web d’IB3.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.