Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El rei espanyol viatja a Barcelona d'amagat per lliurar el premi Cervantes al poeta Joan Margarit

Els reis d'Espanya han estat aquest dilluns a Barcelona per lliurar el Premi Cervantes al poeta Joan Margarit. La Zarzuela ho ha fet públic quan els monarques ja havien tornat a Madrid.

El rei Felip VI ha lliurat a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) aquest dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial espanyola i que s’ha celebrat sense premsa ni convidats al Palauet Albèniz de Barcelona.

A l’acte hi ha assistit també la reina Letizia i el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit ha rebut així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d’haver recollit a l’abril en una cerimònia a la Universitat d’Alcalà de Henares, que es va cancel·lar per la crisi sanitària pel coronavirus.

L’acte no s’havia comunicat per part de la casa reial i no constava a l’agenda del monarca. El lliurament del guardó s’ha fet amb discreció a l’interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI ha entregat el trofeu a Margarit tot expressant-li el «gran honor» que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que ha difós la mateixa Casa del Rei. «No podem fer discursos aquí», ha comentat el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes.

Al seu torn, Margarit ha llegit un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d’un poemari propi en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.