Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El Teatre del Mar acollirà l'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar

El Teatre del Mar acollirà un any més el tradicional homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar el pròxim 3 de gener.

Enguany, hi participarà Lara Gelabert que, en nom del Comitè de Son Coletes, explicarà l'experiència de reivindicació de la memòria històrica a Manacor. També hi parlarà l'activista Aina Vidal, implicada en diversos col·lectius de defensa de la terra i la llengua. Els palmesans Salvatge Cor hi cantaran, en format duet, algunes de les seves cançons. L'acte estarà presentat per l’actriu vilafranquera Marina Nicolau.

Des de 2010, el Molinar acull un homenatge popular a qui foren les seves veïnes, Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Cada any es fan sentir veus de lluites actuals d’arreu del territori i ens acompanyen artistes que posen el seu talent al servei de la memòria.

La taquilla estarà oberta a partir de les 18.00 hores. Es recomana reservar a través del web www.teatredelmar.com a partir de dilluns 28 de desembre. Des de l'organització han assenyalat que només podran seure juntes aquelles persones que siguin del mateix nucli familiar.

Les Roges del Molinar

Les activistes afusellades pel feixisme, conegudes com 'Roges des Molinar' varen ser afusellades el 5 de gener de 1937. Eren un grup de dones que vivien en aquesta barriada de Palma: Aurora Picornell, que va néixer l'any 1912 i fou afusellada al cemeneteri de Porreres, amb Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer, i Belarmina González Rodríguez.

D'Aurora Picornell s'ha dit que era la Passionària de Mallorca. Fou una de les principals dirigents del Partit Comunista d'Espanya, i havia militat a la Lliga Laica de Mallorca i al Socorro Rojo, també va ser companya de l'agent internacional comunista Heriberto Quiñones, que també fou assassinat. Un destí semblant seguirien els pares i els germans d'Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.