Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Antoni Pons publica 'Quan t'acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d'avui'

51157

L'editorial valenciana Tres i Quatre acaba de publicar Quan t'acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d'avui, del mallorquí Pere Antoni Pons. Es tracta d'un recull de textos que aborden les diverses crisis que afecten Mallorca: acorralament de la llengua i cultura pròpies, massificació turística, destrucció del paisatge, desbordament demogràfic, etc.

Quan t’acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d’avui recopila una selecció d’articles periodístics i d’entrevistes que Pere Antoni Pons ha publicat en la premsa al llarg de la darrera dècada. També hi ha una extensa conversa inèdita amb quatre dirigents històrics del PSM. Totes les peces del llibre giren al voltant de quatre temes estructurals i definidors de la societat mallorquina: el mallorquinisme polític; el model econòmic i les seves derivades socials, demogràfiques i mediambientals; la relació amb Espanya i el nacionalisme espanyol; i la cultura a Mallorca.

«Per als mallorquins a qui Mallorca ens fa mal —perquè la llengua i la cultura pròpies cada vegada hi són més marginals, perquè el seu patrimoni natural està cada vegada més depredat, perquè no es valora ni es respecta a ella mateixa i, per tant, no es fa valorar ni respectar pels altres—, i potser encara més especialment per a aquells a qui ens fa mal i a sobre ens dedicam a pensar i escriure sobre els conflictes, els tabús i els traumes que la defineixen i la travessen, Mallorca és una mescla de musa desagraïda i deforme, de febre incurable i de malson sociopolític del qual mai no t’arribes a despertar. També, però, és una mescla de passió i d’entusiasme fatals, de font de fascinació inacabable, d’estímul més o menys permanent per no deixar-se doblegar. O per no resignar-te que t’esclafin i et facin desaparèixer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.