Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca assegura que qui governa en política lingüística a les Balears és VOX: «Marga Prohens és el braç executor»

MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dimecres que VOX és el partit que «governa en política lingüística» a les Balears i ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, de ser el «braç executor» de les seves polítiques.

Així ho ha assegurat el portaveu de la formació en el Parlament, Lluís Apesteguia, després de la junta de portaveus celebrada aquest dimecres en el Parlament, en la qual des de l'oposició han criticat l'eliminació del requisit del català per part del Govern per als professionals sanitaris.

El representant del PSIB, Iago Negueruela, ha censurat la «castellanització» de la sanitat pública de l'arxipèlag en «arraconar la llengua pròpia», per la qual cosa ha anunciat que preguntaran al Govern si també l'eliminaran de la resta de la funció pública.

«El PP està adoptant mesures que trenquen consensos i no s'havien adoptat en els temps de democràcia a les Balears», ha argumentat Negueruela.

Mentrestant, Apesteguia ha criticat que amb decret d'eliminació del requisit lingüístic se suprimeix el «dret dels usuaris de la salut a ser atesos en la seva pròpia llengua» i ha preguntat retòricament per què al PP li molesta que qualsevol ciutadà pugui ser atès en l'àmbit sanitari.

«El que més preocupa a MÉS és la porta oberta que ha deixat la presidenta del Govern, Marga Prohens, a eliminar el català d'altres àmbits de la funció pública, perquè quan s'elimina el requisit que tots els funcionaris coneguin les dues llengües oficials, el que elimina és el dret de qualsevol ciutadà a ser atès aquestes llengües i, casualment, el PP sempre elimina el dret de les persones que s'expressen en català», ha matisat.

En aquest sentit, el portaveu ha remarcat que aquesta mesura «no es trobava en el programa del PP», per la qual cosa ha anunciat que MÉS «farà front políticament, social i jurídica» per a «impedir que s'eliminin drets als ciutadans de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.