Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Un regidor de VOX diu durant un ple: «Quin problema hi ha en dir si han detingut un negre o un ‘moro’. És que hem de tapar els qui estan violant?»

Nova exhibició de racisme, incultura i estultícia d'un regidor de VOX. En aquest cas qui ha mostrat les costures és el regidor a l'Ajuntament d'Alcúdia de la formació neofeixista VOX, Juan Sedín.

La regidora del PSOE, Bàrbara Rebassa, al final del ple, en els precs i preguntes, va qüestionar algunes de les publicacions de la Policia Local, que depèn de Sendín, a les xarxes socials. Entre altres crítiques, Rebassa va lamentar que s'especificàs «la raça» d'un detingut, que era negre, mentre que quan es tracta de delinqüents caucàsics no es matisa, va dir.

Sendín va respondre dient «Quin problema hi ha en què diguin si han detingut un negre o un ‘moro’. És que hem de tapar els qui estan violant?» i va afegir «ja que parlau tant de violència de gènere, si veiéssiu de quins països són, no sé què pensaríeu després».

La sessió va seguir sense que ningú digués res més, fins que va ser el torn del regidor de MÉS, Toni Cifre, qui va carregar contra Sendín. «Fins al moment no s'havia definit la raça dels delinqüents i l'afirmació del meu company ha estat totalment desproporcionada». En la rèplica, el regidor de VOX va insistir en el seu discurs: «No som racista, tenc molts amics ‘moros’ i negres, però vos convid a venir un cap de setmana perquè vegeu quins grups són els qui delinqueixen. Ja està bé de blanquejar segons que tipus de coses».

Més tard, el regidor extremista va acabar disculpant-se: «Volia demanar disculpes per les meves paraules desafortunades durant el ple», va reconèixer.

El Moviment Alcudienc ha reaccionat i ha declarat a les seves xarxes que «Reduir la violència patriarcal al color de pell és un insult a la intel·ligència dels alcudiencs i alcudienques. La violència masclista viu dins tots els cantons de la nostra societat, i es desenvolupa, també, gràcies a discursos com aquest».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.