Setmanari d'informació local - 138 anys

El senador d’Eivissa i Formentera s’integra a l’Esquerra Confederal i evita compartir grup mixt amb VOX i UPN

El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, s’ha integrat en el grup parlamentari de l’Esquerra Confederal, fet que li permetrà disposar de major visibilitat i no haver de compartir grup mixt amb el partit d’extrema dreta VOX i el soci navarrès del PP, UPN.

Els partits polítics que integren la coalició Eivissa i Formentera al Senat varen acordar per unanimitat aquesta decisió, que ja s’ha fet efectiva en la cambra alta amb la constitució del nou grup, malgrat les traves que ha intentat posar el Partit Popular per a evitar-ho.

El grup de l’Esquerra Confederal el conformen, a part de Juanjo Ferrer d’Eivissa i Formentera al Senat, els senadors de Más Madrid, Compromís, Agrupación Socialista La Gomera i, en uns dies, Geroa Bai, quan es faci efectiu el nomenament de la senadora d’aquest partit per part del nou Parlament de Navarra. La responsabilitat de portaveu del grup serà rotatòria entre els cinc senadors. En aquest inici de legislatura, Juanjo Ferrer serà el portaveu adjunt, posteriorment ocuparà la responsabilitat de portaveu, i successivament ocuparan aquestes funcions la resta de senadors que el conformen.

Després de la constitució del nou grup, l’Esquerra Confederal ha emès un comunicat per a lamentar les maniobres de la Mesa del Senat, presidida i controlada amb majoria absoluta pel Partit Popular, afirmant que «era una qüestió de justícia i de raó» que la Mesa del Senat hagi validat el grup, així com a la resta de grups en la mateixa situació, acatant la resolució del Tribunal Constitucional sobre aquest tema. L’Esquerra Confederal ha lamentat que el PP «ha volgut fer una demostració de força, i ha tingut el Senat paralitzat a l'espera de l'informe dels serveis jurídics, la resolució dels quals era previsible, donats els antecedents jurídics».

També ha expressat el «desacord amb la decisió presa pel Partit Popular de reduir els recursos econòmics i de representació al grup», ja que va en detriment de la seva feina parlamentària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.