Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA s'oposa a la transformació de la possessió de Son Xigala en 14 habitatges de luxe

L'Associació per a Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha assenyalat que «sempre«» s'ha oposat a la transformació de la possessió de Son Xigala en 14 habitatges.

En la passada legislatura la Gerència d'Urbanisme va concedir llicència a una promotora per a construir 14 habitatges de luxe, unes obres que varen començar el mes de juliol passat, segons ha publicat aquest divendres el diari Última Hora.

En conseqüència, ARCA ha assenyalat en una nota de premsa que la possessió de Son Xigala és «un exemple clar de com, malgrat tenir protecció patrimonial suficient, les decisions tècniques i polítiques preses en l'anterior legislatura han permès la seva transformació fins a deixar de ser recognoscible».

En aquest sentit, han indicat que «resulta creïble que un promotor vulgui treure el màxim profit d'una inversió», no obstant això, han considerat que l'Ajuntament «tenia el deure de protegir el patrimoni i la petjada de la història».

La fitxa del catàleg de protecció de Son Xigala, que té un nivell A2, «donava eines suficients per a evitar una compartimentació excessiva com la que es produirà», han criticat.

Així, han assegurat que la comissió de centre històric d'ARCA «sempre va votar en contra», trobant-se en minoria. Per aquest motiu, han lamentat que «es deixi destruir la integritat --d'una possessió de nivell A2-- i es tracti com si fos un simple contenidor». «És una equivocació molt gran, un precedent perillós», han afegit.

Igualment, ARCA ha considerat que «de cap manera resulta suficient que es conservi únicament la clastra, la façana i poc més». «Una possessió és molt més que això», han reivindicat.

«Quan els qui tenen la capacitat de decisió, tècnics i polítics, no tenen suficient sensibilitat, aquesta és la conseqüència», han lamentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.