Setmanari d'informació local - 139 anys

'Un diumenge qualsevol', d'Eugenia Sampedro, i 'Michelle', de Michelle Nou, guardonats a la Mostra de Cinema LGTBIQ+ 'Out!'

El cinema en clau femenina ha lluït el seu talent en la sisena edició d’Out! Mostra de Cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears, que se celebra aquests dies a Palma. Entre els catorze curtmetratges que han participat a concurs al certamen del festival, dos han estat els guanyadors: 'Un diumenge qualsevol', de la mallorquina Eugenia Sampedro, en ficció; i 'Michelle', de l’argentina Michelle Nou, en documental.

'Un diumenge qualsevol' (Mallorca, 2022) és l’òpera prima d’Eugenia Sampedro, produïda pel CEF (Escola d'Arts Audiovisuals).

Les actrius Maria Cuennet i Maria del Mar Coll interpreten Júlia i Clara, una parella que viu les relacions afectivosexuals de manera molt diferent. Aquest curtmetratge va fer-se el març amb el segon premi del concurs Art Jove.

'Michelle' (Argentina, 2023) és un curtmetratge creat per estudiants de la carrera de Disseny d'Imatge i So a la Universitat de Buenos Aires, dirigit i protagonitzat per Michelle Nou. En aquest metratge, registra la seva vida quotidiana després d’haver-se reconegut com una persona trans i desbloqueja els records en visualitzar vídeos de la seva infantesa. Amb l'acompanyament de Vix, la seva mare elegida dins de Ballroom, es prepara per competir a la categoria Hands Performance del proper gran esdeveniment.

Enguany per primera vegada, l’Out! ha comptat amb un jurat de tres professionals del món cinematogràfic, que han decidit els curtmetratges guanyadors. Es tracta d’Helher Escribano, cineasta i directora d’Ibicine; Virginia Galán, directora de producció; i el realitzador Gerard Voltà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.