Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB de Llucmajor denuncia el retrocés de l'ús del català a l'Ajuntament

51813

La delegació de Llucmajor de l'Obra Cultural Balear (OCB) - Mou Llucmajor ha denunciat «l'evident retrocés de l'ús del català» a diversos àmbits de l'Ajuntament.

En un comunicat, l'OCB ha lamentat que la llengua pròpia, el català, «ha deixat de ser usat als contestadors automàtics de les dependències municipals, a les senyalitzacions públiques i als cartells de la Policia Local, així com als formularis públics d'aquest cos policial». A més, ha denunciat «la manca d'ús de la llengua de Mallorca per part de funcionaris» i «l'actitud displicent» quan se'ls demana documentació en llengua catalana.

L'OCB de Llucmajor ha considerat que «en aquests moments que s'obren nous camins de reconeixement oficial per a la llengua al Congrés, al Senat i a la Unió Europea seria un contrasentit que a les Balears i Llucmajor s'anàs en sentit contrari».

Per aquest motiu, ha demanat que «amb tota urgència» es corregeixin les «dolentes pràctiques» a l'ús de les llengües a l'Ajuntament de Llucmajor i «un pacte ampli de forces polítiques municipals que situïn en un lloc central i destacat la planificació lingüística a favor de la normalitat».

L'OCB – Mou Llucmajor ha fet públiques les seves reivindicacions en un text enviat a la batlessa, Francisca Lascolas, i a les forces polítiques del municipi. Així mateix, l'OCB - Mou Llucmajor vol fer arribar les seves reivindicacions a la corporació al Ple municipal d'aquesta setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.