Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de la Joventut insta les institucions a «reconsiderar» la decisió d'acabar amb la gratuïtat del transport públic

52023

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) s'ha pronunciat davant la decisió recent de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Menorca de tornar a fer de pagament el servei de transport públic a partir del 1r de gener de 2024. Des d'aquesta plataforma d'entitats juvenils expressen la «profunda preocupació» dels joves amb aquesta mesura, ja que consideren que el transport públic «hauria de continuar sent gratuït en benefici de la comunitat, la mobilitat sostenible i la descongestió del trànsit».

Així, consideren que la gratuïtat del transport públic «ha estat una bona mesura, que ha tengut un gran impacte positiu en la qualitat de vida dels ciutadans, especialment dels joves. Oferir un accés gratuït a aquest servei ha eliminat les barreres econòmiques per utilitzar-lo, cosa que n'ha fomentat l'ús i ha contribuït a la disminució de vehicles privats als carrers».

El seu posicionament es basa en els següents punts recollits a la proposta del #FiltreJove:
• Allargar la gratuïtat del transport públic més enllà del 2023 per a gent jove.

• Establir la gratuïtat del trajectes als centres d’estudis postobligatoris pels estudiants joves.

• Ampliar horaris i freqüències de transport públic, especialment en horaris nocturns i de cap de setmana i festius.

• Instaurar noves línies de transport públic, especialment de caire intracomarcal.

• Augmentar l'horari de 'parades lila' i donar-li més difusió.

• Garantir la mobilitat pública cap a la UIB en caps de setmana.

• Establir un descompte jove per a tots els joves residents en serveis de mobilitat autònoma com el BiciPalma.

En aquest context, conviden les institucions a «reconsiderar» la decisió de llevar la gratuïtat del transport públic a partir de gener de 2024. En lloc de revertir aquesta beneficiosa mesura, des del Consell de la Joventut de les Illes Balears proposen que se cerquin «solucions alternatives per a abordar qualsevol desafiament econòmic que pugui sorgir, garantint alhora que l'accés al transport públic continuï sent gratuït».

El Consell de la Joventut de les Illes Balears remarca que continuarà «treballant en defensa de la gratuïtat del transport públic i en la promoció d’una mobilitat sostenible a la nostra comunitat». Per això, conviden tots els ciutadans a «unir-se a nosaltres en aquest esforç per a construir unes Illes més accessibles, netes i sostenibles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.