Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB reuneix tots els agents socials compromesos amb la llengua catalana

Aquest dimecres Can Alcover ha acollit una trobada impulsada pel l'Obra Cultural Balear on hi han participat tots els agents socials que treballen en favor de la llengua catalana per analitzar les polítiques contràries a la llengua i a la cohesió social impulsades per les institucions en mans de PP-VOX.

Durant la reunió s'han coordinat les tasques per als propers mesos i s'han començat a preparar les mobilitzacions populars.

«La segregació escolar per raó de llengua obre la porta a la fractura social i cultural. Es tracta d’una mesura que dinamita la convivència i divideix la societat en dues comunitats lingüístiques», ha declarat l'entitat cultural que a més a més considera que «Infringeix l’article 135.1.e de la Llei d’educació que estableix com a principi del model: no discriminar ni separar els alumnes en centres i grups diferents per raó de llengua».

La segregació lingüística fa, segons l'OCB, «inviable l’objectiu de dominar les dues llengües oficials en acabar el període d’escolarització. Els nins de la línia en català, en dominaran les dues; els de la línia en castellà, només el castellà».

L'OCB també afirma que «El govern de Margalida Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina que persegueix obsessivament l’aniquilació de la nostra llengua

fa una crida a tota la comunitat educativa i a la societat civil organitzada a preparar-se per plantar cara a aquesta aberració política, social i pedagògica.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.