Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzen un recorregut científic en tren des de Palma fins a Sóller

Una vintena de científics de diverses institucions públiques de recerca a les Illes Balears s’han unit per dur a terme Ciència a tot Tren, una proposta única que convida tots els públics a experimentar la ciència a través d’un viatge amb l’emblemàtic tren de Sóller el dissabte 11 de novembre.

Aquest esdeveniment té com a objectiu traslladar a la ciutadania la ciència que es desenvolupa als laboratoris de les Illes Balears en un entorn que reuneix aspectes culturals, etnològics i naturals de gran valor. Durant el trajecte de Palma a Sóller, científics i científiques compartiran amb els participants els darrers avenços i coneixements a través d’una sèrie de microxerrades temàtiques.

En arribar a Sóller, el públic tendrà l’oportunitat de visitar algun dels centres culturals i científics més rellevants de la zona, com són el Jardí Botànic de Sóller, el Museu Balear de Ciències Naturals i el Museu de la Mar, al Port de Sóller. Les xerrades divulgatives continuaran en el trajecte de tornada a Palma.

Una activitat oberta i gratuïta

L’esdeveniment és obert a persones de qualsevol edat que tenguin interès per la ciència, i ofereix una oportunitat perquè els participants coneguin la investigació que es desenvolupa a les Illes Balears de manera accessible i entretinguda.

L’activitat és gratuïta, tot i que requereix inscripció prèvia a través del formulari disponible al web de la Unitat de Cultura i Divulgació Científica.

Aquesta activitat està organitzada conjuntament entre la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Delegació Institucional del CSIC a les Illes Balears, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

L'esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de Ferrocarril de Sóller, SA; el MUCBO, que engloba el Jardí Botànic de Sóller i el Museu Balear de Ciències Naturals; el Museu Marítim de Mallorca; i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència i Innovació, i la participació del Centre Oceanogràfic de les Balears (COB, IEO-CSIC); la unitat territorial de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME); el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB); l’Institut de Recerca Agroambiental i d’Economia de l’Aigua (INAGEA), i la Fundació Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.