Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La Guàrdia Civil afirma que Marta Rovira era la coordinadora del Tsunami perquè va tardar «només» tres minuts en repiular un missatge

En plenes negociacions sobre la llei d'amnistia s'ha filtrat l'informe de la Guàrdia Civil sobre el moviment popular Tsunami Democràtic. Moviment al qual l'Estat espanyol acusa de «terrorista».

En la investigació de la Guàrdia Civil s'atribueix a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, el paper de coordinadora de Tsunami Democràtic. La principal prova en la que sustenten l'afirmació és que Rovira va tardar «només» tres minuts en repiular un missatge del Tsunami. Segons aquest informe, Marta Rovira hauria fet servir l'àlies de Matagalls, i hauria tengut coneixement previ d'algunes de les accions de protesta.

«Moltes probabilitats» que Rovira sigui Matagalls

L'informe, que s'ha filtrat als mitjans, afirma que Rovira va fer «tasques de coordinació» de Tsunami Democràtic, principalment «la cerca de suports institucionals i del seu partit». De tota manera, els redactors de l'informe no asseguren que Rovira sigui Matagalls, sinó que diuen que hi ha «moltes probabilitats» que ho sigui.

Els missatges que ha analitzat la Guàrdia Civil els ha extret de les aplicacions de missatgeria xifrada Threema i Wire, que afirma que feien servir els responsables de Tsunami Democràtic.

Segons l'informe, la plataforma ciutadana va ser «el resultat d'una estratègia minuciosament planificada» per «desestabilitzar» i «pressionar políticament».

A diferència dels informes anteriors, aquest afegeix estimacions dels danys econòmics que van provocar les mobilitzacions promogudes per Tsunami Democràtic, sobretot a l'aeroport del Prat i a Barcelona.

Altres persones assenyalades com a líders del Tsunami

L'informe de la Guàrdia Civil, de més de 200 pàgines, analitza el paper de Rovira i també el de 8 persones més que haurien participat en el lideratge de Tsunami Democràtic.

Algunes d'aquestes persones ja apareixien en informes anteriors, i en aquest s'hi introdueix Rovira i també el diputat per ERC al Parlament Ruben Wagensberg, amb l'àlies de Konan.

Un altre dels inclosos ara és Oleguer Serra, responsable d'afers estratègics d'Òmnium Cultural que, sempre segons la Guàrdia Civil, juntament amb Wagensberg s'hauria encarregat de les campanyes de comunicació de Tsunami.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.