Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Alumnes, professors i treballadors debaten propostes per millorar la mobilitat al campus de la UIB

Mig centenar d'alumnes, professors i treballadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB) participen aquest divendres en la primera de les tres sessions de les Jornades de participació democràtica sobre la mobilitat per a elaborar propostes que contribueixin a millorar el transport de persones al campus.

L'objectiu d'aquestes sessions, segons ha informat la institució universitària, és que representants dels diferents col·lectius que integren la comunitat universitària formulin propostes per al desenvolupament del Pla de mobilitat de la UIB, alhora que es fomenta la conscienciació en matèria de sostenibilitat i el plantejament d'accions que es poden dur a terme per frenar el canvi climàtic.

Els 50 participants s'han presentat de manera voluntària a la crida feta per la UIB per a comptar amb la veu de representants dels diferents col·lectius de la comunitat universitària perquè contribueixin, amb les seves propostes, a elaborar el Pla de mobilitat.

En la primera sessió, el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner, ha presentat els objectius de la UIB en l'àmbit de mobilitat i els ha emmarcat en l'Estratègia de Sostenibilitat.

Ha estat acompanyat del regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Antoni Deudero. El rector, Jaume Carot, ha intervingut en la inauguració de les jornades per agrair la participació dels voluntaris.

Posteriorment, els participants han tengut temps per a deliberar i plantejar diferents propostes de millora de la mobilitat al campus universitari en línia amb l'objectiu d'afavorir la transició ecològica en la UIB.

Es preveu que la segona sessió es dediqui a conèixer les actuacions que han posat en marxa altres universitats en l'àmbit de la mobilitat i a millorar i consensuar les diferents propostes que plantegin els participants.

En la tercera i última sessió, els participants deliberaran sobre les propostes definitives i triaran aquelles que es presentaran al Consell de Direcció de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.