Setmanari d'informació local - 138 anys

Jun Komura guanya el VI Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

53645

Conduït per Irene Gómez Diéguez, poeta i finalista de la tercera edició, l’acte del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, un dels premis amb més èxit i interès entre els poetes joves, ha consistit en un recital amb els 12 finalistes i música de Jansky, grup d’electrònica format per Laia Malo i Jaume Reus.

Carme Alegre, Andreu Blai Fernández-Serrano, Víctor Benavides Escrivà, Andrea Monteneri, Jun Komura, Ànnia Lopez, Sergi Olivet Gimeno, Oriol Pascual Pérez, Pilar Roig Serra, Joan Rotger Julià, Ismael J. Sempere Mirón i Laura Taltavull han llegit els seus versos amb música de Jansky, amb qui ja varen compartir un taller durant la formació del premi. Un cop han recitat tots els finalistes, Sebastià Portell, president de l’AELC, ha anunciat el guanyador. Jun Komura ha tornat a l’escenari molt sorprès, ha dit unes paraules d’agraïment i ha recitat novament un dels seus poemes.

El jurat d’aquesta edició ha valorat els contrastos textuals, els girs irònics, l'eclecticisme i la hibridesa formal del recull, que considera original i arriscat. N’han format part Noèlia Díaz Vicedo, Joan Duran, Anna Pantinat, Emili Sánchez, Enric Viladot (editor de Viena), Natàlia Rabassa (Institut Balear de la Joventut) i Marta Vilardell (Agència Catalana de la Joventut) amb veu però sense vot.

Jun Komura / 木村、潤 (Barcelona, 2002) compagina els estudis de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona amb la feina de llibreter. En interessar-se pels orígens de la seva família, va descobrir la poesia i el nattō gràcies al club d’haiku que organitza la comunitat japonesa de Barcelona.

El premi

Un dels objectius i dels atractius del premi és l'articulació d'un espai de formació que faciliti dinàmiques de coneixement, d'interrelació i de debat entre els finalistes i amb altres escriptors. Enguany els onze joves van assistir a una formació a Binissalem, Mallorca, del 20 al 22 d’octubre. Aquest cap de setmana també l’han compartit plegats a Barcelona, amb una estada en un alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials a Catalunya, durant la qual han pogut gaudir d’un taller de fanzíns amb Myriam Soteras i una formació professional amb Sebastià Portell.

A més a més, els finalistes han tingut accés a un mentoratge individual per treballar aspectes dels seus poemaris amb Gemma Arimany, Sònia Moll, Anna Pantinat i Marc Romera.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, juntament amb l’Institut Balear de la Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut, convoquen anualment el Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana. Per aquest motiu a més a més de l'aportació econòmica (2.000 euros) el poemari guanyador es publica a Viena Edicions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.