Setmanari d'informació local - 139 anys

L'Alternatilla Jazz Festival es consolida com a punt de trobada dels aficionats a la música d'arreu de Mallorca

Després de set edicions, l'Alternatilla Jazz Festival es consolida com a punt de trobada d’aficionats a la música d'arreu de Mallorca. Un festival itinerant que fa valdre la diversitat d’estils i agrupacions que composen el jazz a dia d’avui.

L’associació cultural Alternatilla (que posa nom al festival) ha trobat en aquest format una manera d’activar la cultura petita en volum però gran en qualitat musical i artística. Després de set anys la programació que fa Xavier Torres, pianista i comissari del festival, ha merescut la confiança del públic aficionat al jazz i de les persones a qui els agrada la bona música.

Tant un grup com l’altre són un segment exigent que ja coneix la qualitat de la proposta i assisteix als concerts independentment de si els noms són o no reconeguts.

«Tenim el vot de confiança del públic que ens deixa programar músics que a vegades no coneixen però confien en el nostre criteri i funciona! Cada vegada tenim més gent», explica Xavi Torres, director artístic del festival.

Deu concerts a deu escenaris de Llucmajor, Inca, Palma, Esporles, Pollença, Muro, Alaró, sa Pobla, Porreres i Sant Llorenç des Cardassar són a la programació d’aquesta edició que ha repetit la recepta del festival. «El nostre propòsit és crear nous ponts cada any, acostar l’escena de jazz d’un país i conèixer en directe als músics que la protagonitzen», comenta Ana Espina, promotora de l’Alternatilla.

Les edicions anteriors varen ser protagonitzades per Holanda (2016), Noruega (2017), Polònia (2018), Portugal (2019), Cuba (2021) i Itàlia (2022).

Els noms propis d’aquesta edició són Aka Moon Trio, Anna Ferrer & Marco Mezquida, Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane, Claerhout / Baas / Peet, Estiévenart International Quintet, Nathalie Loriers Trio, Perico Sambeat Trio, Toni Vaquer Octet i 2 ménage à jazz amb l’Alternatilla·Jazz·Band amb Tutu Puoane, Pere Bujosa, Diego Hervalejo & Joan Carles Marí la primera i amb Marc Miralta, Matthias van der Brande, Marko Lohikari & Milton Rodríguez la segona.

Hi trobam referents internacionals junt amb artistes emergents que vaticinen el futur de l'escena jazz local també. Al costat dels músics del país convidat, el cartell del festival es completa amb fantàstics músics de les Illes i algunes figures rellevants del jazz estatal i internacional especialment notoris als ménage à jazz (marca de la casa), en els quals músics locals comparteixen escenari amb els internacionals. Dels 57 músics, un 52% internacionals (sobretot de Bèlgica però tambè altres països), 24% estatals (sense comptar Illes) i 24% de les Illes Balears.

Al cartell de concerts hi ha altres activitats dins del programa professional, educatiu i social com el taller de ritme i percussió i el concert didàctic de Nailé Sosa Trio i dues jornades professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.