Setmanari d'informació local - 139 anys

Llorenç de Santamaria reconegut amb el Premi Gota d'Oli 2023

54403

El Consell de Mallorca ha lliurat el Premi Gota d'Oli 2023 que reconeix la difusió de l'oli d'oliva de Mallorca al cantant i actor Llorenç de Santamaria qui ha exercit d'«excel·lent ambaixador» de Mallorca.

L'acte de lliurament, presidit pel president de la institució insular, Llorenç Galmés, s'ha celebrat aquest dijous a l'aljub d'Es Baluard i ha comptat també amb la participació de la consellera insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, i el president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca ha acordat per unanimitat proposar per a rebre la Gota d'Oli 2023 a Llorenç de Santamaria, qui des de finals dels anys 60 fins a l'actualitat ha representat Mallorca i la seva cultura dins i fora de les fronteres de l'illa al llarg de la seva carrera.

En aquest sentit, Galmés ha destacat la tasca que realitzen els productors d'oli mallorquí i ha animat al sector a continuar treballant per «garantir el futur de l'oli d'oliva de Mallorca». «Es tracta d'un sector econòmic viu, al qual volem acompanyar i donar suport perquè és clau per a Mallorca», ha apuntat el president.

Igualment, durant el seu discurs ha explicat que enguany el guardó ha recaigut en un dels «millors ambaixadors, que ha portat l'essència del mallorquí a tots els racons del planeta, amb les seves magnífiques cançons, però també posant en valor i presumint de les tradicions i cultura i, per descomptat, de la gastronomia, en la qual l'oli d'oliva ocupa un lloc destacat».

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha animat als consumidors al fet que «continuïn consumint aquest producte tan nostre i tan arrelat en la nostra terra» i ha destacat l'«alta qualitat de l'oli d'oliva de Mallorca gràcies a l'acurada cura que tenen els agricultors en tot el procés d'elaboració i producció».

L'acte ha conclòs amb un còctel basat en producte local i donant especial protagonisme a l'oli de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.