Setmanari d'informació local - 139 anys

Celebració dels 90 anys al servei de l'educació del CEPA s'Arenal

54563

Dia 25 de desembre de l’any 1933 el batle de Palma, Emili Darder, va inaugurar el Grup Escolar de Ses Cadenes, un dels primers projectes d’escoles públiques que es va materialitzar dins l’ambiciós pla per dotar la ciutat d’un servei d’educació pública, de qualitat, accessible a tothom i pedagògicament moderna.

Enguany es compliran 90 anys d’aquell dia, motiu pel qual un grup de docents del centre han preparat una sèrie d’actes orientats a celebrar l’efemèride, conèixer la història del centre i els canvis que ha patit i reivindicar la memòria i els valors de les persones que el varen fer possible.

Activitats

Exposició 'Les petites coses'. L’exposició és un projecte del Grup d’investigació Mapas de Memoria de la UNED, l’Institut d’Antropologia de les Illes (IAI) i la UIB (Oficina de Cooperació). Es podrà visitar del dia 11 al 21 de desembre al CEPA s’Arenal. Es tracta d’una exposició sobre petits objectes que estan carregats de memòria i que fan referència als convulsos anys de la II República espanyola i a la Guerra Civil (moment de fundació del CEPA s’Arenal) i a la postguerra. https://sac.uib.cat/aules/art_cultura/exposicions/2021-22/Les-petites-coses/

Visita guiada 'S’Arenal abans de la revolució turística' conduïda per l’activista arenaler Dídac Martorell i que té per objectiu conèixer la història del barri i la seva configuració abans del boom turístic. La visita s'ha fet aquest dimarts, 19 de desembre.

Acte institucional de commemoració del 90 aniversari del centre. Es durà a terme dia 20 de desembre de les 18.00 hores a les 21.00 hores.

Seguidament, s’inaugurarà el canvi de nom de la biblioteca del centre, que passarà a anomenar-se 'Biblioteca Lázaro Julio Sanz Jimeno'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.