Setmanari d'informació local - 139 anys

El PP fa greus acusacions de corrupció contra Llorenç Córdoba i acte seguit pacta amb ell

El procés d'aprovació dels pressuposts ha estat un autèntic serial. Als capítols d'humiliació progressiva davant els neofeixistes de VOX, els de Marga Prohens hi han d'afegir un capítol ben cridaner, el de la negociació amb el diputat de Formentera que també és president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba.

El PP va denunciar públicament que Córdoba havia intentat fer xantatge a Prohens i que li havia demanat un sobresou anual d'uns 50.000 euros més dels 80.000 que cobra actualment.

Pocs dies després, el PP ha negociat i s'ha entès amb Córdoba i ha aconseguit el vot afirmatiu als pressuposts del que fa només uns dies els intentava fer xantatge.

Des de Formentera, els consellers de Sa Unió, a Formentera, no han descartat aquest dimecres que el president del Consell, Llorenç Córdoba, «entri en raó» i després de les festes nadalenques presenti la seva dimissió.

«Per lògica acabarà dimitint. És una persona sola que es troba com a president del Consell, una persona que no pot comptar amb el seu equip, que és qui el va col·locar en el lloc en el qual està. Quan falla aquesta confiança, és qüestió de temps que entri en raó i som pacients i confiam que al final acabarà passant», han assenyalat els consellers.

En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller Óscar Portas ha manifestat que la situació segueix igual, «estancada», recordant que fa setmanes van sol·licitar la dimissió del president i que continuen reafirmant-se en aquesta posició.

«És veritat que el president està enrocat, però som conscients que aquesta situació no podrà allargar-se massa en el temps», ha manifestat.

Sa Unió ha reiterat també que les proves de les quals disposen per demostrar que Córdoba va actuar per defensar el seu interès personal estan en mans dels advocats i, segons les indicacions d'aquests, «els consellers actuaran».

Portas també ha reconegut que tenen «gairebé tancada» l'expulsió de Còrdoba de la coalició política perquè, encara que ho varen anunciar com una cosa immediata, posteriorment han estat «cauts» i han realitzat diverses consultes sobre les possibles conseqüències que això pugui suposar. «Aquesta expulsió serà imminent», ha dit.

El conseller José Manuel Alcaraz, per part seva, ha assenyalat que la situació professional ha estat «la pitjor» en tota la seva vida i ha estat «una traïció que mai havia vist», per la qual cosa és difícil recuperar-se a curt termini. «La força i la unió dels vuit consellers és el que ens ha permès continuar en el dia a dia», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.