Setmanari d'informació local - 138 anys

La gratuïtat del transport públic del TIB, tren i metro a Mallorca s'amplia fins al gener de 2024

El Govern prorrogarà la gratuïtat del transport públic de la xarxa d'autobús interurbà (TIB), tren i metro (SFM) durant el gener de 2024, a l'espera que l'Estat confirmi que subvencionarà aquesta mesura durant tot l'any.

Així ho ha anunciat la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, en el Parlament durant el debat del pressupost de la seva Conselleria.

Vidal ha assegurat que el Govern té «l'esperança» que des del Govern estatal presentin el seu suport a les Illes en aquest sentit, subvencionant la gratuïtat durant tot l'any 2024. «Perquè en tractin, com a mínim, igual que a les Canàries», ha reclamat.

Fonts de la Conselleria han explicat que la voluntat del Govern és mantenir aquesta bonificació durant el primer mes de 2024, però continua en l'aire a partir de febrer en funció del qual decideixi l'Estat. L'Executiu ha xifrat que el cost de la mesura és un milió d'euros i està previst informar sobre això en el Consell de Govern d'aquest divendres.

Sobre aquesta qüestió, Vidal ha recriminat al PSIB que el Govern estatal «s'oblidi de les Balears» i ha lamentat que el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, no ha respost a les peticions urgents de reunió per part de la consellera de les Balears.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.