Setmanari d'informació local - 139 anys

Violència, intimidació i 'xuleria' a l'Ajuntament de Madrid

Fa unes setmanes, el regidor del PSOE Daniel Viondi va pegar tres cops a la cara el batle de la capital d'Espanya, Madrid, José Luis Martínez Almeida, durant el ple de l'Ajuntament de Madrid, on es debatia una iniciativa per rebatejar l'antic canòdrom de Carabanchel en honor a la futbolista Jennifer Hermoso. Quan Viondi va baixar del faristol es va dirigir al batles i li va pegar tres galtades.

Dies després el representant del PSOE es veia obligat a renunciar a la seva acta de regidor.

Aquest passat dijous, el regidor de l'organització neofeixista, VOX, a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith va llançar una llauna de refresc al regidor de Mas Madrid Eduardo Rubiño durant una discussió després que Ortega Smith hagués baixat de la tribuna d'oradors.

Després de l'incident, els regidors del PSOE i de Mas Madrid varen abandonar el plenari en un moment de molta tensió amb el president del ple, Borja Fanjul. Rita Maestre va demanar que Ortega Smith demanàs perdó de forma immediata a l'agredit. El president de ple va assegurar que no podia obligar ningú a demanar perdó i va impedir que Eduardo Rubiño pogués prendre la paraula. Quan els regidors partien de la sala, Fanjul els va acomiadar amb un «que tengui vostè un bon dia i un bon Nadal, vostè i tot el seu grup».

Amb posterioritat, el batle de Madrid ha dit que Javier Ortega Smith hauria de deixar l'acta de regidor per llançar la botella contra Eduardo Fernández Rubiño.

Per contra, el regidor de VOX ha assegurat que no pensa renunciar a l'acta i, amb ironia, ha desitjat «que es recuperi de les greus lesions l'agredit».

Aquests fets són una mostra més de la crispació que viu la política espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.