Setmanari d'informació local - 139 anys

Els metges aplaudeixen la petició del Parlament Europeu sobre una estratègia de salut mental: «hem de passar de les paraules als fets»

54711

El Col·legi Oficial de Metges de Balears (Comib) ha celebrat la resolució del Parlament Europeu (PE) per a elaborar una estratègia a llarg termini sobre salut mental i ha demanat «passar de les paraules i les informacions als fets», perquè el necessari són «accions específiques i concretes per a potenciar i cuidar la salut mental».

Cal recordar que el ple de l'Eurocambra va instar el passat 12 de desembre a la Comissió, en una resolució aprovada amb 482 vots a favor, 94 en contra i 32 abstencions, a elaborar una estratègia de salut mental a llarg termini, global i integrada perquè els Estats membres desenvolupin estratègies nacionals amb calendaris i objectius concrets, pressupostos adequats i indicadors d'avaluació.

«Ens n'alegram molt que el Parlament Europeu es pronunciï en la mateixa línia que el fan tots els dirigents, tant a nivell autonòmic com a nivell nacional, tant polític com sanitari, perquè recalca el missatge unànime de donar la importància que tenen els problemes de salut mental», ha destacat en declaracions a Europa Press el president del Comib, Carles Recasens.

En aquesta línia, ha aplaudit que aquesta iniciativa «dona ales» perquè els governs actualitzin les seves estratègies de salut mental i ha posat en valor un dels punts principals que conté, que és dotar d'una estructura que permeti que tot ciutadà, estigui on estigui, pugui tenir accés a serveis públics de salut mental.

També ha destacat la incidència que fa la proposta europea quant al desenvolupament de polítiques de prevenció. «No oblidem que el més important és la prevenció, és el gran repte que tenim», ha especificat Recasens.

Així, ha esperat que aquesta estratègia serveixi «per donar un suport, donar ales a qualsevol estratègia de salut mental que hi hagi».

«Aquesta manifestació del Parlament Europeu ve a donar suport a aquesta aposta ferma i contundent en pro de la salut mental. Des del Col·legi esperam que no quedi només en manifestacions i presa de consciència, sinó que aquest suport, aquest suport de la Unió Europea, comporti a accions concretes i específiques perquè puguin arribar a les persones que pateixen un trastorn de salut mental», ha reiterat el president del Col·legi de Metges de Balears.

Cuidar els professionals

Recasens ha recordat algunes estratègies específiques que duen a terme des del Col·legi i que van dirigides a professionals de salut mental que sofreixen problemes de salut mental, participant així en aquesta estratègia de «cuidar el professional, la salut integral de la persona i la salut social de la població».

En concret, ha esmentat el programa d'atenció integral al metge infermer posat en marxa arran de la pandèmia, dirigit a tots els metges de salut mental.

«Hem observat que en aquests últims dos o tres anys s'han triplicat el nombre de pacients, metges, atesos en el programa», ha advertit el president.

Sobre aquest tema, ha reconegut que aquests problemes no són només exclusius dels metges, sinó que afecten també altres professionals sanitaris, per la qual cosa ha insistit en la necessitat d'elaborar estratègies de cura del professional, alguna cosa que ja han traslladat a la Conselleria de Salut.

«Ens alineam amb un objectiu comú, que és cuidar al professional sanitari que tant ha donat i va donar durant la pandèmia; que la societat li retorni una mica de tot aquest esforç i tota la salut que es va deixar», ha finalitzat Recasens.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.