Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Jesús Maria, Sant Josep Obrer I, Aula Balear, Sant Antoni Abat i CIDE s’adhereixen al Pla pilot de reforç en llengües estrangeres

Els alumnes que hi participin tendran l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics i tècnics en anglès, a més de millorar la seva competència lingüística

La Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat ha fet pública la llista definitiva de centres i grups admesos al programa Pla pilot de reforç en llengües estrangeres adreçat als centres educatius concertats que imparteixen de manera presencial cicles formatius de grau mitjà de Gestió administrativa (ADG21), d’Activitats comercials (COM21) i de Sistemes microinformàtics i xarxes (IFC21).

En aquest sentit, han estat admesos un total de 8 grups de 5 centres concertats, tots de l’illa de Mallorca: Jesús Maria, Sant Josep Obrer I, Aula Balear, Sant Antoni Abat i CIDE. Així, durant aquest curs escolar hi haurà 5 grups de Gestió administrativa (Jesús Maria, Sant Josep Obrer I, Aula Balear, Sant Antoni Abat i CIDE), 2 grups de Sistemes microinformàtics i xarxes (Sant Josep Obrer I i Aula Balear) i 1 grup d’Activitats comercials (Jesús Maria). Aquests grups s’afegeixen als 50 grups de 26 centres públics que durant aquest curs escolar 2023-2024 ja participen en aquest programa.

El fet de participar en aquest Pla, que té una durada de dos cursos escolars (2023-2024 i 2024-2025), possibilitarà que els alumnes que hi participin de manera voluntària tinguin l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics i tècnics en anglès, atesa la seva importància en l’acció de l’activitat professional. Al marge de millorar la seva competència lingüística, també tindran més possibilitats de superar les proves de titulacions oficials i podran participar en pràctiques en empreses a l’estranger, en projectes Erasmus i en estades formatives en països de la Unió Europea, unes estades formatives de les quals se’n podran beneficiar igualment els professors dels grups associats al Pla.

Cada curs ha d’incloure un mòdul professional impartit en llengua estrangera a primer, començant al curs 2023-2024, i un mòdul professional impartit en llengua estrangera a segon, començant al curs 2024-2025, amb una durada mínima en cada curs de 2 hores setmanals. A més, cada centre pot incloure de manera voluntària un mòdul de llengua estrangera extracurricular, si el cicle en aquest curs no el té ja assignat per currículum.

El Pla pilot de reforç en llengües estrangeres es va posar en marxa per primera vegada durant el curs 2021-2022 a 19 grups de 15 centres públics de les Illes Balears. Al curs 2022-2023 s’hi adheriren 40 grups de 24 centres públics, mentre que el curs actual 2023-2024 hi participen 50 grups de 26 centres públics.

S’ha de remarcar que la Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat convoca des de fa dos estius programes d’immersió lingüística, d’una durada de 2 setmanes, per a l’alumnat i per al professorat dels cicles formatius de grau mitjà associats a aquest Pla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.