Setmanari d'informació local - 139 anys

Pugen a 104 els migrants arribats a les Balears en sis barques en menys de 24 hores

El número de migrants arribats a les costes de les Balears en les últimes 24 hores s'eleva a 104 persones, després de l'arribada de dues barques més l'horabaixa d'aquest dimarts --sis des del dilluns-- a Mallorca i Cabrera.

La darrera de les embarcacions s'ha interceptat en aigües al sud-est de Cabrera al voltant de les 16.15 hores, en la qual viatjaven 23 persones a bord d'origen asiàtic, magribí i subsaharià, segons ha informat la Delegació de Govern espanyol a les Balears en diversos comunicats.

Abans, sobre les 14.30 hores, han estat localitzades nou persones d'origen magribí en la línia de costa en Cala Santanyí, que haurien arribat a Mallorca en una embarcació. En aquest cas han intervingut efectius de seguretat ciutadana.

La primera de les operacions de rescat del dimarts s'havia dut a terme entorn de les 05.00 hores, quan s'ha detectat la primera de les embarcacions a una milla al sud-est de Cabrera. En aquesta pastera s'han comptabilitzat 16 persones, totes elles d'origen magribí.

La segona de les arribades de la jornada s'ha produït al voltant de les 07.55 hores, en localitzar una barca al sud de Mallorca amb les 22 persones a bord d'origen subsaharià.

La tercera de les barques s'ha identificat a les 9.45 hores al sud-est de l'illa de Formentera, en la qual efectius de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han salvat a 13 persones d'origen magribí.

Aquestes cinc barques identificades aquest dimarts se sumen a la localitzada en la nit del dilluns amb 21 migrants d'origen magribí a bord. Les més de 100 persones rescatades en les últimes 24 hores presenten un aparent bon estat salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.