Setmanari d'informació local - 139 anys

Rampell sobiranista de Prohens: «Defensarem l'autonomia fiscal de les Balears davant els pretextos harmonitzadors des del centralisme»

La presidenta del Govern, Marga Prohens, h hagut de reconèixer, ni que sigui de manera implícita, que els qui fan plantejaments sobiranistes tenen raó. Prohens ha defensat aquest dimecres, en la clausura dels actes pels 40 anys de l'Estatut d'Autonomia, l'autonomia fiscal de les Balears davant «ingerències externes i pretextos harmonitzadors des del centralisme».

En un acte al pati del Consolat de Mar, la líder de l'Executiu ha assenyalat que continuarà «alçant la veu» en defensa de l'autonomia fiscal i en defensa de l'aplicació, des de la plena autonomia, de les competències pròpies.

Prohens ha criticat els «falsos pretextos harmonitzadors» i ha reclamat que els recursos han de destinar-se a garantir els serveis que es gestionen des de les institucions pròpies i també per a aplicar la pròpia política fiscal. «És de justícia i és democràcia», ha apuntat.

De la mateixa manera, ha assenyalat que continuarà exigint mecanismes per a compensar els perjudicis de la insularitat, una aplicació efectiva del Règim Especial i un règim fiscal permanent. També, ha conclòs, continuarà instant el Govern espanyol que reclami a Europa la flexibilització de la regla de minimis.

Durant l'acte, la presidenta del Govern ha lliurat una medalla amb l'escut de la Comunitat als 'Pares de l'Estatut'. En la seva representació, Francesc Tutzó ha reclamat «moderació, diàleg i tolerància» en el debat de les qüestions d'Estat.

Tutzó, que va participar en l'elaboració de l'Estatut ha recordat que la tramitació «no va ser un camí de roses» i ha demanat a Govern i oposició «enteniment en les qüestions nuclears i en els acords que esperen els ciutadans».

Un dels 'Pares de l'Estatut' ha qualificat com a «injustificable» que algunes formacions polítiques es refereixin de manera despectiva a la Transició i al procés que va portar a l'aprovació de la Constitució parlant del «règim del 78». Tutzó ha reivindicat, davant aquest escenari, el paper de centralitat que va jugar l'extinta Unió de Centre Democràtic (UCD).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.