Setmanari d'informació local - 139 anys

Vidal celebra que el transport públic serà gratuït a les Illes Balears el 2024 «gràcies a la pressió de Sumar MÉS»

El diputat al Congrés ha recordat que les mesures respecte el transport públic del darrer decret-llei estatal antiinflació són «part de l'acord de governabilitat» pel qual va votar a favor

El diputat de Sumar MÉS al Congrés espanyol de Diputats, Vicenç Vidal, s'ha felicitat que el vuitè i darrer decret-llei anticrisi estatal presentat aquest dimecres a Madrid anunciï que el transport públic continuarà essent gratuït el 2024 per a la ciutadania de les Illes Balears.

Vidal ha explicat que «es tractava d'una condició del pacte de governabilitat» que «es compleix gràcies a la pressió de Sumar MÉS representant la voluntat majoritària de la societat civil a les Illes Balears en defensa del transport públic gratuït».

El Reial Decret-Llei estableix el descompte del 100% en el preu dels abonaments del transport i títols multiviatge del transport públic col·lectiu terrestre a les Illes Balears i a les Illes Canàries íntegrament a càrrec de l'Administració General de l'Estat. Així, concretament a l'article 72 del Decret-Llei s'estableix que «en reconeixement del fet insular» les Illes Balears «seran beneficiàries d'un ajut per import de 43 milions d'euros» per a l'establiment del descompte.

El diputat de Sumar MÉS ha reclamant a la dreta que «deixi de fer el ridícul» i de posar «obstacles al transport públic a Palma», mentre «a la resta de les Balears, la bona feina en defensa de l'arxipèlag fa factible la gratuïtat de bus i tren per a les nostres classes populars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.