Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS mostra el seu rebuig a l’alliberament del servei de les ITV

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha mostrat aquest dimecres el seu rebuig a l'alliberament de la gestió de les estacions d'ITV, actualment en règim de concessió, i ha reiterat la proposta de la formació ecosobiranista d'internalitzar el servei. Alzamora ha defensat la gestió pública de les ITV a Mallorca i ha censurat un «nou capítol de retallades» a les administracions públiques, en el qual, ha assegurat, «la gestió pública quedarà més subsidiada a la iniciativa privada, deixant en un segon pla el benefici i la rendibilitat social dels serveis públics».

En aquest sentit, el portaveu de MÉS ha remarcat que la proposta d'alliberament suposaria més pèrdua d'ocupació en el sector públic i encariria el cost del servei buscant únicament el benefici privat. De fet, Jaume Alzamora, ha recordat que els dos exemples de gestió que figuren a la proposta són el de Madrid i el del País Valencià, els dos més cars de tot el territori estatal. En canvi, Mallorca té ara mateix la taxa més econòmica. «Resulta evident que totes les privatitzacions de serveis públics han suposat un increment del cost del mateix que sempre acaben pagant els ciutadans», motiu pel qual MÉS per Mallorca mostra el seu «rotund rebuig a aquesta proposta».

Jaume Alzamora ha insistit també en el fet que l'alliberament de l'explotació supedita les condicions laborals dels treballadors al benefici empresarial i subratlla que es tracta d'un tema on ha de prevaler garantir la seguretat de les persones a través de les condicions adequades dels seus vehicles. Així, el portaveu ecosobiranista ha demanat al president del Consell si comparteix la proposta dels seus socis i ha exigit que la institució es comprometi amb la ciutadania de Mallorca a «mantenir la qualitat del servei, les condicions laborals dels treballadors i treballadores d'aquest servei, a no incrementar les taxes actuals i mantenir la gestió pública de les ITV».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.