Setmanari d'informació local - 138 anys

Els socialistes reclamen al Consell de Mallorca que aposti pel Programa de Sostenibilitat Turística

El Grup Socialista al Consell de Mallorca defensarà al ple ordinari del mes de gener (dia 11) una moció per a l'agilització i desenvolupament dels projectes de l'estratègia de sostenibilitat turística en destins i els finançats amb el Consorci de la Borsa de places d'allotjament turístic (CBAT).

Els socialistes insten a l'equip de govern del Consell de Mallorca a agilitzar al màxim l'execució dels projectes que es van presentar a les convocatòries del Programa de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD), amb els recursos adients perquè això sigui possible.

A més, reclamen a l'equip de govern del Consell de Mallorca que doni suport als municipis que desenvolupen els projectes de les convocatòries del CBAT, així com a aquells que es varen presentar a les convocatòries del PSTD i tenen projectes pendents d'execució.

Els socialistes han explicat que el Consell de Mallorca es va presentar a les 3 convocatòries que el Ministeri d'Indústria Comerç i Energia va convocar l'any 2021, 2022 i 2023 dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD). A més, han afegit que «els projectes són propostes transformadores i consensuades amb els diferents sectors i municipis».

Alguns d'aquests projectes són: un canal internacional de regates, una part del finançament de la primera planta de compostatge de Llucmajor, convocatòries per fomentar rodatges cinematogràfics sostenibles (Green Film Shooting), proposta de Realitat Augmentada i noves tecnologies per a la informació turística, l'Observatori de Turisme Sostenible, recuperació de camins, georutes o rutes submarines, turisme ornitològic, finalització de la pista d'atletisme de la Colònia de Sant Jordi o el Plató de Cinema Internacional a Marratxí.

A la legislatura passada, el Consell de Mallorca va cofinançar un total de 40 projectes municipals dirigits a millorar les infraestructures turístiques i fomentar la desestacionalització de l'oferta turística en el marc de l'economia circular. En total, s'hi destinen 21 milions d'euros, que serviran perquè 30 ajuntaments de Mallorca posin en marxa els quaranta projectes aprovats.

Els socialistes han comentat que «hi ha molts projectes que són veritablement transformadors de la nostra Illa, i que s'encaminen cap al desenvolupament de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides».

Finalment, des del Grup Socialista al Consell de Mallorca han conclòs que «la importància del desenvolupament i execució de tots aquests projectes per a la transformació i millora de la nostra illa fa que presentem aquesta moció, que pretén instar a l'equip de govern a dur endavant tots aquests projectes i a què es puguin agilitzar el màxim possible, donant suport als ajuntaments per a fer les passes necessàries perquè sigui una realitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.