Setmanari d'informació local - 139 anys

Salut obre la vacunació sense cita de la grip i el Covid-19 als centres de salut d’atenció primària a partir de dimecres

Salut obre la vacunació sense cita als centres de salut d’atenció primària a partir de dimecres. Així, tots aquells ciutadans que encara no s’hagin vacunat poden accedir al seu centre de salut de referència per vacunar-se de la grip, del Covid-19 o la vacunació combinada.

Des de dimecres, els usuaris que vulguin poden fer-ho a qualsevol centre de salut d’atenció primària en aquests horaris:

Atenció Primària de Mallorca

De dilluns a divendres, de 10 a 13 h, en tots els centres de salut d’atenció primària.

De dilluns a divendres, de 15 a 20 h, als SUAP de Mallorca i al PAC de Manacor. Els serveis d’urgències d’atenció primària (SUAP) de Mallorca estan ubicats a Escorxador, Escola Graduada i Son Pisà (a Palma) i Es Blanquer (a Inca).

Atenció Primària de Menorca

CS Canal Salat: dilluns, dimecres i divendres, d’11 a 12 h. Dilluns i dijous, de 16 a 17 h, i dimarts i dimecres, de 16 a 17:30 h.

CS Ferreries: dilluns i dimarts, de 18.30 a 19 h. Dimecres a divendres, de 13 a 14 h.

UBS Migjorn: dilluns, de 10 a 11 h.

CS Es Banyer: de dilluns a divendres, de 13 a 14.30 h. Dilluns dimarts i dijous, de 18 a 19 h.

UBS Es Mercadal: Dilluns, de 18 a 19 h; dimarts i dimecres, de 13 a 14 h.

CS Verge del Toro: Dimecres, de 17.30 a 19 h. Divendres, de 13.30 a 15 h.

UBS Es Castell: Dilluns i divendres, de 12 a 13 h.

CS Dalt Sant Joan: Dimarts, de 15.30 a 17 h. Divendres, d’11.30 a 13.30 h.

UBS Sant Lluís: Dimarts i dijous, de 13 a 14 h.

Atenció Primària d’Eivissa i Formentera

En els centres de salut d’atenció primària: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h

Es recorda a la població la importància de vacunar-se. La vacunació és la millor eina per prevenir malalties infeccioses i és una de les mesures de salut pública que més vides ha salvat al llarg de la història. A més, es tracta també d’un acte de solidaritat, que protegeix no només a qui es vacuna sinó la seva família i a la resta de la col·lectivitat; és el que es coneix com a immunitat comunitària. En el cas de les persones més vulnerables (persones majors, infants, persones amb patologies cròniques, etc.) la vacunació ajuda a prevenir possibles complicacions que poden derivar-se d’una infecció respiratòria combinada amb una patologia de base.

Salut també recomana l’ús de màscara en les persones simptomàtiques quan es trobin en espais compartits per tal reduir la transmissió de les infeccions respiratòries i prevenir i evitar els contagis. També es recomana mantenir la distància de seguretat i una correcta higiene de mans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.