Setmanari d'informació local - 139 anys

Les Balears són la comunitat que menys inverteix en Sanitat

L'associació El defensor del pacient ha criticat que les Balears siguin de les comunitats autònomes que menys inverteix en sanitat i educació, una situació que ha qualificat de «barbaritat».

En un comunicat aquest dilluns, l'associació s'ha dirigit a la presidenta del Govern, Marga Prohens, i a la consellera de Salut, Manuela García, a qui han retret que «la salut dels ciutadans no els importa res».

En aquest sentit, han criticat la «situació greu de les Balears en l'àmbit sanitari i el malbaratament a les empreses privades, amb derivacions que limiten la inversió a la pública». Una qüestió que han assegurat «demostra aquest desinterès en una cosa que no paguen i que per contra es beneficien del que cada ciutadà de les Balears manté amb els seus impostos».

Pel que fa a l'educació, l'associació ha considerat que «sembla que no els agrada la gent amb educació, ja que així els ciutadans són més manejables i no en reclamessin els drets».

Amb tot, des d'El defensor del pacient han demanat «sentit comú, responsabilitat i la inversió en allò més important, la salut».

«D'altra manera, de cada mort no atesa, discapacitat o pèrdua de qualitat de vida, les úniques responsables per la falta de mitjans hauran comès un desistiment de funcions», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.