Setmanari d'informació local - 139 anys

Esperpent a les Corts Valencianes: volen il·legalitzar el terme País Valencià i prohibir que es digui que català i valencià són la mateixa llengua

55157

La presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, de l'organització neofeixista VOX, ha admès a tràmit una proposta d'iniciativa legislativa popular per aprovar una «llei de defensa de les senyes d'identitat valenciana» presentada, entre d'altres, per l'exfalangista i líder històric de la ultradreta extraparlamentària Juan García Sentandreu.

La ILP pretén il·legalitzar la denominació País Valencià, reconeguda al preàmbul de l'Estatut d'Autonomia de la comunitat i que utilitzen habitualment mitjans de comunicació, empreses, entitats i particulars.

Segons la proposta, 'Regne de València' i 'Comunitat Valenciana' haurien de ser les úniques denominacions vàlides per a les administracions públiques, els partits polítics, els sindicats, el sistema educatiu, els mitjans de comunicació, les empreses i altres organitzacions i particulars.

D'altra banda, la proposta vol perseguir qui defensi que el català i el valencià són la mateixa llengua. Segons la ILP, «l'idioma propi dels valencians és la llengua valenciana» i «constitueix un sistema lingüístic propi des d'un punt de vista filològic, històric, jurídic, cultural, sociològic i polític.»

Per tant, diu, ni administracions, ni polítics ni mestres ni centres docents poden «qüestionar l'entitat idiomàtica i el caràcter diferenciat de la llengua valenciana.»

En canvi, segons l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el valencià és una llengua compartida amb les Illes Balears i Catalunya. Que és

La ILP vol que tant usar el terme 'País Valencià' com parlar de català en comptes de valencià es considerin «infraccions administratives que s'han de sancionar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.