Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria d'Educació regularà l'ús dels telèfons mòbils durant la jornada escolar

La Conselleria d'Educació i Universitats ha elaborat un document amb instruccions per regular l'ús de dispositius electrònics i telèfons mòbils durant la jornada escolar a tots els centres educatius de les Illes Balears. Aquestes instruccions s'han dut a terme per donar una resposta a la problemàtica derivada de l'ús inadequat dels mòbils en horari escolar.

L'objectiu de la Conselleria és consensuar aquestes instruccions amb tota la comunitat educativa. Per aquest motiu, el conseller Antoni Vera ha presentat l'esborrany de les instruccions a la Mesa de l'Alumnat que s'ha celebrat avui matí a la seu de la Conselleria d'Educació i Universitats. Aquest document es discutirà en el transcurs de les Meses Sectorials d'Educació, de l'Ensenyament Privat Concertat, de Diàleg Permanent amb Pares i Mares de l'Alumnat de les Illes Balears, de Diàleg Permanent amb els Directors dels Centres Educatius de les Illes Balears i dels Docents que se celebraran en les setmanes vinents.

La proposta es basa en la prohibició de l'ús de telèfons mòbils per part dels alumnes d'educació infantil i primària i en la limitació del seu ús a ESO i Batxillerat durant la jornada escolar, la qual inclou l'horari lectiu, l'esplai i els períodes dedicats a la realització d'activitats complementàries i extraescolars, excepte que aquest ús estigui previst de manera expressa al projecte educatiu del centre per a determinats moments amb una finalitat totalment didàctica i criteris pedagògics justificats prèviament.

Estaran exclosos d'aquestes limitacions els alumnes que requereixin fer ús d'aquests dispositius per motius personals, especialment aquells de caràcter mèdic. La limitació també afecta el professorat del centre, que podrà fer ús del seu telèfon mòbil amb una finalitat exclusivament didàctica. La limitació en l'ús del telèfon mòbil i dispositius quedarà recollida en les normes d'organització i funcionament de cada centre (NOFIC). Tot això s'haurà de dur a terme respectant el principi d'autonomia de centre pel que fa a la regulació específica al mateix.

En cas que detecti un mal ús dels telèfons mòbils que afecti les normes de convivència el personal docent de cada centre podrà aplicar mesures correctores, entre les quals es considera la retirada del dispositiu mòbil a l'alumne, que només es retornarà als seus representants legals.

Per tal de millorar l'ús de les noves tecnologies, la Conselleria d'Educació i Universitats oferirà programes formatius específics adreçats al personal docent sobre l'educació en seguretat i privadesa digital i, a més, impulsarà jornades adreçades a les famílies sobre l'ús segur i responsable d'internet, dispositius mòbils i xarxes socials dels fills.

D'altra banda, la Conselleria d'Educació i Universitats també ha acollit avui la celebració de la Mesa de Participació del Sector del Primer Cicle d'Educació Infantil durant la qual s'ha informat del traspàs de competències de la Direcció General de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats.

El canvi es deu al fet que els centres adscrits a la xarxa complementària passaran a dependre de la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats, que gestionarà el procès d'admissió i matrícula d'aquests centres de 0 a 3 anys. A més, a partir del curs vinent, els centres que formen part de la xarxa complementària s'acolliran al règim de concerts educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.